KRISTIANSAND: Juryen i lagmannsretten brukte en time og tre kvarter på å komme frem til kjennelsen. De fem kvinnene og fem mennene i juryen svarte ”ja med flere enn seks stemmer” på de fem spørsmålene som ble stilt.

Lagretten la til grunn at den 52 år gamle mannen i 2005 og 2006 voldtok fire kvinner fra distriktet. De fire kvinnene ble også tvunget til å bruke amfetamin av mannen. Han ble også kjent skyldig i å ha truet kvinnene, og den ene ble holdt innesperret i huset sitt. Denne kvinnen ble også slått med knyttet hånd eller med en vedkubbe eller trekølle i hodet.

Straks etter at kjennelsen var falt, ba den domfelte 52 åringen om en pause i rettsforhandlingene for ”å trekke litt frisk luft”.

Lagmannsretten skal, etter at juryens kjennelse kom, starte behandlingen av straffeutmålingen mot 52-åringen. Påtalemyndigheten kommer til å legge ned påstand om forvaring. De fire bistandsadvokatene kommer til å be retten tilkjenne de fire kvinnene erstatning.

Før saken ble overlatt juryen til behandling, gikk lagmann Paal Christian Aartun gjennom lovforståelsen og bevisene i saken. Ikke overraskende kom lagmannen inn på de uttalelser som psykiater Olav Espegren kom med i retten i forrige uke om den tiltaltes tilregnelighet.

Lagmannen sa i sin rettsbelæring at det ikke er fremkommet noe som trekker i retning av at den tiltalte ha vært psykotisk eller strafferettlig utilregnelig da de fire kvinnene ble utsatt for voldtektene.

Denne delen av rettsbelæringen ba tiltaltes forsvarer om å få protokollert med sikte på anke til Høyesterett over lovanvendelsen.