ARENDAL: Ifølge leder av selvhjelpsgruppen i Arendal, Rut Guldal finnes det mange foreldre som rett og slett begår ulovlige handlinger fordi de ikke klarer å stå imot barnas rusmisbruk, skriver Agderposten fredag.

— Jeg vet om flere som har kjørt rundt i byen for å få tak ulovlige preparater. De orker ikke se barna sine syke og dårlige under avvenning. Disse er dermed med på å holde "galskapen" i gang, sier en fortvilet Guldal.

Låner for å finansiere misbruk Hun forteller også om foreldre som rett og slett tar opp lån for å finansiere egne barns rusmisbruk. Dette for å unngå at sønnen eller datteren skal begå ulovlige handlinger for å få tak i narkotika. Guldal mener foreldrenes " snillisme" overhodet ikke fører noe godt med seg, og hindrer ungdommene i å søke hjelp for å få bukt med rusmisbruket sitt.

— Selv om dette stimulerer ungene til å fortsette å dope seg, holdes misbruket mer hemmelig. Det kan gå mange år før de går lei og søker hjelp. Da kreves det et mye større apparat for å få dem rus- og dopingfrie, sier Guldal til Agderposten.

Tvangsinnleggelse Selvhjelpsgruppa er sterkt for at det i fremtiden skal bli mulighet for å tvangsinnlegge rusmisbrukere for å få bukt med problemet.

-Vi i Landsforeningen mot stoffmisbruk (LMS) jobber hardt for å kunne få et lovverk som åpner for tvangsinnleggelse av misbrukerne. Dette gjelder også for dopingmisbrukere, som vi likestiller med narkoman -i og med at kropp og helse blir ødelagt av denne type misbruk. Dessuten bruker "bolerne" og rusmisbrukere mange av de samme stoffene, sier Guldal.