KRISTIANSAND: Den første episoden skjedde natt til lørdag 28. april i år i Lillesand. 25-åringen og kvinnen var da sammen på en fest i Lillesand. De to var da kjærester, og hadde bestemt seg for å ikke drikke så mye for å unngå krangling.

Da kvinnen valgte å dra til byen sammen med en venninne, ble 25-åringen sint. Da kvinnen kom tilbake til festen, var mannen svært beruset, og kalte kvinnen "hore" og "fitte". De to begynte å krangle, og det oppstod et basketak.

Lugget og tok kvelertak Mannen skal ha slengt kvinnen i bakken, og sparket og slått henne med knytteneven flere ganger i ansiktet og hodet. Han skal også ha lugget og tatt kvelertak på henne. Kvinnen fikk et kutt i pannen, blåmerker og hevelser.

Lillesandsmannen har forklart at han bare husker enkelte bruddstykker av hendelsen, men har tilstått at han slo kvinnen. Han har imidlertid nektet for å ha sparket, lugget og tatt kvelertak på henne. Kristiansand tingrett trodde imidlertid mannen hadde gjort det han nektet for.

— Knipset mot henne Sigarettepisoden skjedde natt til lørdag 28. april ved et utested i Lillesand. Mannen skal da ha stått ansikt til ansikt med kvinnen, og deretter trykket en tent sigarett mot kvinnens ansikt. Røyken traff kvinnens øyekrok. Kvinnen skal ha hatt svært vondt etter dette, men fikk ikke synlig merke.

Mannen har forklart at han knipset røyken mot kvinnen, og at den tilfeldigvis traff henne i ansiktet. Dette trodde ikke retten på. Men retten mente det ikke var bevist at mannen forsøkte å treffe øyet med vilje, og mente heller ikke at sigaretten kan anses som et særlig farlig redskap.

25-åringen var også tiltalt for å ha brutt et besøksforbud to ganger, men ble frikjent for dette. For de to andre episodene ble han dømt til fengsel i nitti dager, og må betale 4.000 kroner i saksomkostninger.

Retten la i straffeskjerpende retning vekt på blant annet at vold på ungdomsfester med alkohol er et stort problem.