Utrykningspolitiet har foreløpig hatt tre kontroller på Agder i forbindelse med skolestarten. Det ga høyst forskjellig resultat.

Mandag var politiet ved Nodeland skole i Songdalen. Her ble ingen ulovlige forhold avdekket.

— Det var så forferdelig dårlig vær at det var en demper. Ingen fikk reaksjoner der, sier Steven Hasseldal, UP-sjef i Agder og Rogaland, til fvn.no.

Ingen foreldre tatt i Kvinesdal

Tirsdag morgen stod Asdal skole i Arendal samt Kvinesdal sentrum, ved skolen, for tur. Kontrollen i Kvinesdal gikk langt bedre enn i Arendal.

— Vi skrev ut seks gebyr for manglende bilbelte. Men de vi bøtela var ikke foreldre med barn i bilen. Så kontrollen gikk bra der, sier Hasseldal om Kvinesdal-kontrollen.

I 50-sona ved Asdal skole gikk det langt verre. 13 bilførere fikk forenklet forelegg for for høy fart. Ni fikk for manglende bilbelte, mens to fikk for bruk av mobiltelefon under kjøring.

- Synd - Dessverre er det voksne med barn i bilen på vei til skolen som bryter fartsgrensa. De burde være de første til å ha fokus på lav fart. Det er synd at disse "går inn" i kontroller, sier UP-sjefen, som synes antallet reaksjoner i Arendal er altfor høyt.

— Kontrollen var tross alt i en 50-sone rett ved en skole ved et forhøyet gangfelt, og vi holdt på i to timer. Så tallet er for høyt, sier Steven Hasseldal.

Politiet hadde også en ny kontroll på Øye-sletta Kvinesdal tirsdag formiddag. Resultatet av denne kontrollen var ikke klar da fvn.no var i kontakt med Hasseldal.

Utrykningspolitiet kommer til å holde kontroller ved skoler på Agder også en god stund fremover.