KRISTIANSAND: Fredag i forrige uke fikk fvn.no tilsendt en video fra en svært irritert Roar Kristensen. I videoen ser man en trailer som sperrer begge kjørefeltene langs E 39 vest for Kristiansand , noe som ifølge Kristensen ikke er uvanlig langs denne strekningen.

— Folk som kjører sånn provoserer i trafikken. Derfor er de farlige. Folk bak blir skikkelig forbannet, var Kristiansens mening.

Blant fvn.nos lesere har det vært et enormt engasjement omkring kjøringen. Trailersjåføren har blitt skjelt ut etter noter av noen, mens andre mener det er helt på sin plass å hindre køsnikere på denne måten.

Distriktssjefen i i Utrykningspolitiets avdeling for Vest-Agder og Rogaland, Steven Hasseldal, er ikke i tvil når han får beskrevet situasjonen.

— Det er helt uakseptabelt å blokkere trafikken ved å ligge i begge feltene. Så lenge man ikke skal kjøre forbi, skal man holde seg til det feltet man kjører i. En slik kjøring er et klart brudd på bestemmelsene i vegtrafikkloven, sier Hasseldal.

Samtidig har han forståelse for at folk blir provosert over at folk sniker i køen.

— På ettermiddagstid blir det ofte kø ut av byen, og da er det sikkert fristende å kjøre forbi køen, for deretter legge seg inn igjen lenger fremme. Det er ikke ulovlig, men jeg vil kalle det dårlig køkultur. Jeg skjønner godt at folk som pliktoppfyllende følger køen, blir irritert når andre benytter venstrefilen til å snike seg fremover, sier han.

Ifølge Hasseldal vil trafikken heller ikke gå noe fortere hvis flere bruker venstre felt.

— Problemet er jo flaskehalsen lenger fremme. De som sniker vil komme fortere frem, men trafikken som helhet vil ikke bevege seg noe raskere, sier han.

PS: Hasseldal opplyser også at det er helt ulovlig å bruke elektronisk utstyr som mobiltelefon og kamera mens man kjører..