MANDAL: Det er et utfordrende prosjekt Mandal videregående skole nå setter i gang. For å oppmuntre elevene til å følge de nye reglene laget de en fargerik kampanje første skoledag i går.

— Dette blir nok en utfordring. Vi er klar over at vi må sette i gang stor bevissthet rundt problemet, sier Erik Wassby ved skolen til Lindesnes avis.

Han er en av pådriverne bak prosjektet, og mandag stod han klar for å motta elevene med t-skjorter og askebegre. Enkelte av elevene hadde også trommet sammen et eget band som spilte i forbindelse med antirøyk-kampanjen første skoledag.

— Altfor mange elever bruker tobakk i dag, og det er åpenbart at flere av dem er under 18, hevder Wassby overfor Lindesnes Avis.

Han mener det er viktig at elevene får klar beskjed fra første dagen at røyk og snus ikke er tillatt på skolens område.

Tidligere har skolen prøvd å gjennomføre liknende kampanjer, med varierende hell. Reglene har en tendens til å skli ut, og elevene selv har ikke den aller største troen på at det kommer til å fungere denne gangen heller.

— Det kommer ikke til å hjelpe, folk kommer bare til å gå rett over veien eller bak skolen. Og det er veldig mange som røyker her, hevder elevene Britt Heidi Hansen, Roy Abelseth og Kristine Dalland.

Fylkestinget har vedtatt at alle skoler skal jobbe for en røykfri skoledag fremover. Og pådriverne for kampanjen i Mandal har likevel tro på prosjektet.

— Vi prøver å møte fylkestingets beslutninger på en best mulig måte. Og alle ved skolen skal ta ansvar, sier Wassby.