LYNGDAL: — Etter at folkehøgskolen ble lagt ned, startet vi i 2005 opp med videregående skole. Dessverre må vi nå avvikle før dette skoletilbudet er fullt utbygd, sier rektor Mats Alvheim.

Skolen har i år knappe 12 årsverk fordelt på 20 ansatte og 48 elever. Ifølge rektor burde elevtallet vært nærmere 80 for at skolen skulle gått rundt økonomisk. I høst var det 70 søkere til de 24 plassene i første klasse.

Elevene, som kommer fra hele landet, har fått forsikringer om at de skal få fullføre dette skoleåret, og vil få hjelp og rådgiving til å søke om plass på andre skoler.

Det er dårlig økonomi hos både eier NLM og skolen som gjør at dørene stenges. Kvås videregående skole har 15 millioner kroner i gjeld, mens skolens bygningsmasser og andre eiendeler i regnskapet er verdsatt til 12 millioner. Skolen var avhengig av å få tilført minst seks millioner kroner for å kunne fortsette driften.

Det blir opp til et avviklingsstyre å ta stilling til hva som skal skje med alle skolebyggene og personalboligene.

Det finnes fra før to andre kristne skoler i kommunen, nemlig Lyngdal kristne grunnskole og KVS-Lyngdal (kristen videregående skole).