VENNESLA: Det var under en fest i april i år at det tidligere kjæresteparet havnet i munnhuggeri og krangel. Den straffedømtes tidligere kjæreste (22), skal ha snakket nedsettende til den 19 år gamle kvinnen, og blant annet kalt henne en tøs.

Deretter kom det til håndgemeng, og domfelte skal ha gått fysisk til angrep på fornærmede flere ganger.

Begge skal ha inntatt relativt større mengder alkohol da krangelen utartet. De andre tilstedeværende på festen fant det derfor lurt å bestille en taxi, slik at 22-åringen kunne komme seg hjem fra festen.

Da ekskjæresten skulle gå ut av huset til taxien, løp den 19 år gamle kvinnen etter ham med en 22 cm lang kjøttkniv som hun holdt hevet klar til hugg. Hun rammet ham flere ganger i både skulder og hode. Hodekuttet førte til at fornærmede måtte sy fem sting.

Vitner har forklart at hun "hoppet på ham og var helt vill med kniven".

I straffeutmålingen er det ikke tatt hensyn til at 19-åringen er med barn, da hun ikke er eneforsørger for barnet, og straffen er satt til 120 dagers betinget fengsel, med fratrekk for tre varetektsdøgn. Retten finner også at fornærmedes utsagn og oppførsel i forkant av knivstikkingen ikke kvalifiserer til provokasjon som rettferdiggjør forsvarshandlinger.