LILLESAND: — Vi har ikke brukt ei krone på markedsføring. Men det ringer stadig folk som er interessert i å kjøpe på Storemyr. 70 prosent av vårt areal er solgt. Mer har vi ikke rukket å selge, forteller Kurt Palm i Heldal Entreprenør.

Heldal kjøpte et område på 108 dekar og gamblet på at den nye motorveien skulle gjøre tomtearealene populære.

— Vi var veldig spente. Dette var en stor investering. Nå er vi veldig positivt overrasket, sier Kurt Palm.

Få ledige tomter

Heldal Entreprenørs industriareal ligger på vestsiden av Birkelandsveien. Det er kun her det nå er ledige tomter. På østsiden er alt solgt.

På begge sider av veien er det høy aktivitet, med et stort antall anleggsmaskiner som flytter stein og grus for å gjøre plass til veier og industribygg.

De aller fleste som har kjøpt næringstomt på Storemyr er lokale investorer, bedrifter eller håndverkere, både fra Lillesand og Birkenes.

Eneste utenlandske innslag er det danske stålselskapet Euro Steel. Dessuten har utenlandsbosatte Andreas Ove Ugland kjøpt en tomt til lagerhall for biler og båter.

Stort miljø

På vestsiden av Birkelandsveien skal det for øvrig bygges en midlertidig brakkerigg, som skal huse 200 E 18 arbeidere.

— Det blir et ganske stort miljø her oppe etter hvert, sier Kurt Palm.

På grunn av den enorme etterspørselen pågår det nå arbeid med å regulere 150 dekar til industriformål sør for Heldals arealer. Storemyr industriområde skal vokse ytterligere i årene som kommer.

Flere av nyetablererne gir ordfører Arne Thomassen mye av æren for den raske suksessen på Storemyr.

Thomassen selv vil dele æren med politikerkolleger. Han roser dessuten arbeidet med næringsplanen, som sier at støyende og arealkrevende industri skal ligge på Storemyr og matrelatert virksomhet på Gaupemyr.

— Dette er gøy. Det hersker en helt ny optimisme i Lillesand nå, som vi får ny E 18. Og dette er bare begynnelsen. Vi har Storemyr, Gaupemyr og snart Sørlandsparken. For en rivende utvikling. Med ny E 18 ligger Lillesand strategisk til for dem som ønsker å etablere seg, sier Arne Thomassen, som nesten bobler over av entusiasme.

Lillesands ordfører gleder seg over at det skapes nye arbeidsplasser i Lillesand og tror boligsituasjonen etter hvert vil bli bedre.