VENNESLA:

— Det er tidvis parkeringskaos i Vennesla. Problemet er at det er totimers parkering i Vennesla, men at folk står der hele dagen, sier Venneslas næringssjef Halvor Rismyhr.

Parkeringsproblemene i Vennesla skal nå løses. Kommunen har planer om 190 nye parkeringsplasser. I tillegg skal det bli langt strengere kontroll med hvor lenge bilene står.

— Folk må skjønne at Vennesla blir mer og mer som et bymessig strøk, sier Rismyhr.

Torsdag behandler bygg- og miljøutvalget i Vennesla forslaget om å innføre parkeringsvakter i Vennesla.

Brannvesenet er klare til å trå til og gi bøter på 500 kroner til de som står parkert i mer enn to timer.

Bakgrunnen for at jobben kan bli gitt til brannvesenet, er at de ønsker å være bemannet med fire mann på dagtid. Men da må de ha andre oppgaver enn å sitte og vente på neste brann.

Derfor har de bedt om å få jobben med å være parkeringsvakter.

— Vi må ha fornuftige oppgaver og da var dette en av de oppgavene vi kan ta, sier Lars Petter Kåvenes, brannsjef i Vennesla.

Også andre oppgaver kan bli aktuelle for brannvesenet i Vennesla, men det er enda ikke avklart hvilke det blir. Brannvesenet har allerede en avtale med hjemmesykepleien om å rykke ut hvis løftene blir for tunge.

Det har til nå ikke vært noen kontroll av hvor lenge biler står parkert i Vennesla. Handelsstanden i Vennesla er spente på om nye parkeringsplasser og parkeringsvakter løser parkeringsproblemene.

Kjetil Reite