LILLESAND: — Vi har på alle måter prøvd å unndra denne saken fra offentlighet. Men problemet er at vi ikke får tak i Yndesdal, selv om vi har prøvd siden januar-februar i fjor. Derfor har vi sett oss nødt til å presse på for å finne ut hvor han bor, sier Dagfinn Grimenæs, mannen bak begjæringen.

— Nå ser vi ingen annen utvei enn å få forkynt begjæring om utkastelse på neste møte i planutvalget, som er i slutten av måneden, legger han til.

Stridens kjerne er et forretningslokale som Yndesdal leier av Grimenæs-familien like ved SANA-mottaket. Både Steinar og Dagfinn Grimenæs og advokat og lensmann har prøvd å levere begjæringen om utkastelsese, men lensmannen har nå gitt opp å få tak i ham. Da er brev sendt til forskjellige adresser som Yndesdal har vært registrert bosatt på.

— Yndesdal inngikk en ny leieavtale for et annet lokale i byen. Han orienterte meg om at han anså å være utflyttet innen februar-mars 2005. Dette har jeg skriftlig. Så han har selv sagt opp leieavtalen, sier Dagfinn Grimenæs.

Siste leie ble betalt i mai. Men fremdeles står en rekke gjenstander tilhørende Yndesdal i lokalene, lokaler som Grimenæs ønsker å leie ut til SANA. Til Lillesands-Posten sier han at familien Grimenæs har forsøkt å utnytte hans politiske posisjon til å få ham til å betale en urimelig regning. Han legger til at han ikke ønsker å betale løsepenger for å være lokalpolitiker. - Jeg har en løpende leiekontrakt som jeg ikke har sagt opp. Jeg har betalt den leien jeg skal til utgangen av mai. Siden har jeg ikke hatt adgang til lokalene. Familien Grimenæs har skiftet lås. Likevel forlanger de at jeg skal betale leie, sier han. Yndesdal mener han er utsatt for et forsøk på utpressing og legger til at det er trist at noen vil spekulere i et samlivsbrudd. Han legger ikke skjul på at han har vært mye på en gård i Arendal det siste året, men at han ser seg rundt etter en ny, permanent bolig i Lillesand. - Jeg vil på det sterkeste ta avstand fra Yndesdals tolkning av utpressing. Dette er vanvittige påstander. Skiftingen av lås var fordi SANA skulle overta. Vårt eneste anliggende er å få tak i Yndesdal for å få forkynt en begjæring om utkastelse. Vi har hatt full forståelse for at han kanskje har trengt litt tid. Men siden i sommer har Yndesdal valgt å ikke besvare henvendelser, sier Dagfinn Grimenæs.