KRISTIANSAND: — Formannen ute på plassen har bekreftet at det har foregått arbeid ved Barstølveien Bru borte ved Dyreparken fra klokken 07.00 til ca 19.00 på søndag. Om det er dette arbeidet som gjorde at steinen fløy inn i siden på bilen til Breili kan man ikke si sikkert, sier informasjonssjef i Agder OPS, Lars Gunnar Nag, til Fvn.no.

Sikkerhetsgjerder

Han synes ikke det er noe vits i å ha en lengre diskusjon på hvem som har skylden for ulykken.

— Jeg finner ikke en lengre diskusjon på skyldspørsmålet særlig fruktbart. Steinspruten kan like gjerne ha kommet fra veien, som fra oss. Uansett har vi har satt opp to meter høye sikkerhetsgjerder rundt område der vi arbeider, for å unngå situasjoner som dette i fremtiden, forteller han.

— Disse gjerdene var ikke på plass søndag?

— Nei da var det ikke noe gjerder rundt område, men per dags dato er de på plass, sier han.

— Burde ikke disse gjerdene vært på plass hele tiden?

— Nei, ikke nødvendigvis. Arbeidet foregår et godt stykke unna veien, forteller han.

Ikke i tvil

Han kan videre fortelle at det er sendt inn skaderapport, og andre vil se nærmere på saken. Gjermund Breili som kjørte bilen, er ikke i tvil om hvor steinspruten kom fra.

— Det er ikke snakk om at det kan ha vært steinsprut fra veien. For det første kom den inn i siden på bilen i luftlinje, for det andre var det ingen andre biler som passerte meg i motgående kjørebane, sier han.

Han setter sin lit til at forsikringsselskapet løser saken.

— Det er ikke så mye jeg kan gjøre med dette. Nå får det være opp til forsikringsselskapet å løse spørsmålet om hvem som har skylden, forteller han.