GÖTEBORG: Torsdag var mannen som ble plukket opp fra en flåte i Skagerrak inne til nye avhør hos politiet i Göteborg.

Men det er samme visa om igjen, ifølge Thomas Fuxborg ved politiet Västra Götaland politikammer.

— Han avviker ikke fra historien sin, men sier bare A og ikke B, sier Fuxborg.

"George Williams", som han kaller seg, har nå hyret inn advokat, og ønsker å komme seg vekk fra Sverige.

Advokat Leif Almquist sier til den svenske avisen Expressen at flåtemannen ønsker å "fortelle sin historie", og at han vil politianmelde de som satte ham på sjøen.

— Jeg har hatt en lang samtale med ham, men kan ikke gå inn på den, han ønsker å fortelle det selv. Han er i god form, men dette har vært en traumatisk opplevelse for ham, sier Almquist.

"Knäppgök"

Svensk politi føler ikke at de får noe annet enn vrøvl ut av flåtemannen. Han fremstår som sinnsforvirret, men svenskene gir ikke opp. Strategien er fortsatt å holde ham bak lås og slå til han snakker.

Onsdag og torsdag satt flåtemannen i avhør hos politiet i Göteborg, men det har utviklet seg til å bli en katt og mus-lek for den identitetsløse mannen, som nå åpenbart har fått varmen tilbake i kroppen. Han snakker politiet rundt som en durkdreven gangster.

— Om man ser det utenfra som privatperson, fremstår mannen som en total "knäppgök", sier vakthavende pressesekretær for Göteborgspolitiet.

Politiet mener det er et tidsspørsmål før mannen sprekker.

— Det er grenser for hvor lenge man gidder å sitte i varetekt, sier han til fvn.no

Internasjonalt mysterium

De store nyhetsmediene BBC, CNN og Sky News er blant mange som ringer til Migrationsverket i Gøteborg for å høre nytt om den mystiske George Williams, som han trolig heter. Men de får minimalt med opplysninger.

Les artikkel fra CNN her.

Les artikkel fra Sky News her.

Årsaken er at den såkalte "flåtemannen" ikke sier et pip. Han sitter mest og surfer på internett, melder den svenske nettavisen.

Nå skal det svenske politiet sette en sydafrikansk språkekspert på ham, for å sjekke om det kan være riktig at han er far Sør Afrika, som han selv har opplyst.

På grunn av den internasjonale medieoppmerksomheten har politiet fått inn en del tips om mannen. Blant annet ringte en kvinne fra Polen og lurte på om mannen kunne være hennes forsvunne kjæreste. Det viste han seg imidlertid å ikke være.

Satt på sjøen fra skip

Det var fredag 21 april det norske skipet "Berge Odin" fant mannen drivende på en flåte av fire oljefat 55 km sør for Kristiansand. Han var forfrossen og sa han var blitt satt på sjøen fra et engelsk skip. Han hevdet å ha drevet i sjøen i tre-fire døgn. Men med den temperaturen som var både i sjøen og i lufta, kunne han ikke overlevd så lenge. Derfor antar det svenske politiet at han ikke har vært på flåten i mer enn ett døgn.

Nå jakter politiet på båten som skal ha satt ham på sjøen.

Beregninger som er gjort viser at mannen har drevet østover med en hastighet på rundt en sjømil i timen. Dermed kan man med en rimelig sikkerhet fastslå omtrent hvor han ble sjøsatt, og ut fra det sjekke hvilke båter som trafikkerte det aktuelle området.

Politiet holder også på med tekniske undersøkelser av flåten, som kanskje kan bidra til å avsløre fra hvilken båt mannen kom fra.

Mannen fysiske form skal i følge Aftonbladet.se være upåklagelig, med bare små frostskader på føttene.