KRISTIANSAND: — Du skal slett ikke se bort fra at jeg dukker opp en sen nattetime for å få meg et stykke, sa administrasjonsdirektør i kommunen Egil Bjørgum da han traff ekspeditør Trond Stokkedalen på Seven Eleven i Markens i går.Like før hadde politikerne i formannskapet gjort som Bjørgum ba om, de opphevet den gamle og delvis forhatte pølseregelen, en særregel som bare Kristiansand har hatt.Den sier at døgnåpne kiosker, bensinstasjoner og gatekjøkken kun kan selge pølser mellom 04 og 06 om natta.Politikerne i formannskapet lo i går av sin egen regel, og de opphevet den med glede. Hamburger, kebab . . .

Nå blir det lov for bensinstasjoner, gatekjøkken, kiosker og lignende og selge både pizza, kebab, hamburger og pita hele døgnet, hvis de vil.- For oss som har døgnåpent, har det vært et styr bare å få lov å selge pølser disse to timene. Ofte må vi kaste en masse mat for å greie å holde regelen, sier Stokkedalen i Seven Eleven.Verst er det når han ikke rekker å få fjernet pizzastykkene klokken 04.- Det blir fort bråk når det kommer inn en godt påseilet fyr og ber om pizza. Det er ikke lett å forklare at det er ulovlig å gi ham noe annet enn pølse, forteller Stokkedalen, som er veldig glad for at politikerne går inn for å likestille de ulike fast-foodvariantene.Men fremdeles får ikke restauranter og kafeer lov å selge mat hele døgnet.Friheten til ulikt matsalg gjelder for «utsalgssteder som primært ikke er ment for fortæring på stedet». Take away, med andre ord. Restaurantene må stenge

Restauranter og tradisjonelle serveringssteder skal fortsatt ha stengt mellom 04 og 06 om natten, noe bransjen selv også ønsker.Frp og Demokratene mente det beste ville være å ta vekk hele forskriften og la dem som vil ha åpnet hele døgnet, ha åpent, også restauranter og kafeer.