Den Harvard-utdannede legen Jan Adams, som har spesialisert seg på kosmetiske operasjoner på fargede kvinner, sier til nettstedet TMZ at det var han som opererte moren til Kanye West.Donda West døde natt til søndag, og hennes talskvinne gikk først ut og opplyste til BBC at det var som følge av komplikasjoner etter en kosmetisk operasjon. Siden har talskvinnen gått tilbake på uttalelsen, men nå står legen selv fram og foreslår at dødsfallet kan skyldes hjerteinfarkt, lungeemboli eller andre komplikasjoner — samtidig som han hevder at han ikke gjorde «noe galt».

Han opplyser at Donda West fikk foretatt en brystreduksjon og en oppstramming av magen. Hun hadde konsultert ham fire måneder før inngrepet ble foretatt, og Adams sier til nettstedet at hun endret mening en rekke ganger i denne tiden - fra å si ja til operasjon, til å droppe planene igjen.

Donda West oppsøkte først en annen plastikkirurg i Beverly Hills, Andre Aboolian, som ba henne om å få klarsignal fra en indremedisiner før han var villig til å operere henne, fordi hun hadde en «tilstand» som kunne føre til hjerteinfarkt. West tok aldri kontakt med denne indremedisinske eksperten, men fikk i stedet inngrepene foretatt hos Jan Adams.

Donda West skal obduseres i dag, mens en forhåndsundersøkelse foretatt av rettsmedisinske myndigheter indikerer at det er komplikasjoner etter en operasjon, ifølge People. Kanye West takker i en uttalelse for støtten rundt morens bortgang. (©NTB)