KRISTIANSAND: I går ble boligen i Urdsvei 6b solgt for 2.120.000. Det var 500.000 kroner over prisantydningen.

— Jeg ser på dette som en avslutning i en sak jeg har jobbet iherdig for, sier den tidligere eieren til Fædrelandsvennen.

Hun kjøpte den for 1,5 millioner kroner høsten 2005. I fjor gikk hun til rettssak for å få kjøpet hevet. Hun mente selgeren hadde holdt tilbake opplysninger. Det dreide seg om både vannlekkasjer og om en vanskelig nabo som tisset i hagen.

Flyttet ut.

Kvinnen flyttet ut 1. mars i 2005 fordi hun ikke orket å bo der lenger.

I oktober i fjor ble det rettssak med befaring. Men midt under rettssaken kom det i stand forlik. Innholdet i forliket er ikke kjent, men kvinnen fortsatte som eier.

Dermed måtte hun selge boligen igjen og i går var det duket for ny budrunde. Det viste seg at folk ikke var skremt av den negative omtalen som boligen har fått. Heller ikke naboen har skremt. Prisantydningen var på 1.620.000, men prisen gikk altså opp med en halv million.

— Prisen er i samsvar med prisstigningen på Lund, så den er jeg fornøyd med, sier kvinnen til Fædrelandsvennen.

Hun presiserer at rettssaken ikke dreide seg om en vanskelig nabo.

— Dette dreide seg om en salgsprosess som ikke var bra, sier hun.

God samvittighet.

Kvinnen som bodde i Urdsvei overlot salgsprosessen til sin advokat Svein Kjetil Stallemo. Han garanterer at det ikke er holdt tilbake opplysninger. De nye eierne vet om problemene som har vært i nabolaget.

— Det har vært en samvittighetsfull salgsprosess. Den har ikke vært i nærheten av den forrige. Den nye kjøperen vet alt som trengs. Det er ingenting som er holdt tilbake, sier Stallemo.

Også eiendomsmegleren er trygg på at alt har gått skikkelig for seg denne gangen.

— Vi har overholdt opplysningsplikten og vært i kontakt med de riktige instansene hele veien, sier André Sandvik, statsautorisert eiendomsmegler i Din Eiendom.

— Du har god samvittighet for salget?

— Ja, det må jeg ha hver gang. Hvis ikke må jeg finne meg noe annet å gjøre.

Tekst: Kjetil Reite

kjetil.reite@fvn.no - 38 11 36 63