SØGNE: — Det er sunt bondevett som må gjelde her, sa Roy Fardal (Frp), leder av tjenesteutvalget, i møtet onsdag ettermiddag.

Saken om Høllen Brygge Restaurant skal få beholde skjenkebevillingen eller ikke, ble da behandlet. Utvalget mente at restauranten ikke har brutt alkoholloven. Det var bare én som stemte imot - KrFs representant.

— De har søkt ut fra regelverket. Da må de holde det, sa Håvard Severinsen (KrF).

Saken har skapt stor debatt etter at Fædrelandsvennen søndag skrev at Høllen Brygge kunne komme til å få svi etter Søgne kommunes julebordflause i 2004.

Restaurantinnehaver Morten Danielsen har drevet aktiv lobbyvirksomhet i uken som ligger bak, men hadde ikke regnet med så overveldende støtte fra politikerne.

— Jeg er særdeles fornøyd med dette utfallet. Om jeg hadde fått bare én dags inndragning, da kunne jeg ved neste advarsel mistet bevillingen for resten av skjenkeperioden – altså et helt år. Da hadde vi gått konkurs, sier Danielsen, som nok flagger ekstra heftig på nasjonaldagen i år.

Tjenesteutvalget bestemte også at kommunens alkoholpolitiske handlingsplan skal tas opp på nytt. Den er nemlig strengere enn alkohollovgivningen.

Saken om skjenkebevillingen på Høllen Brygge blir tatt opp i Søgnes kommunestyremøte torsdag i neste uke. Men siden tjenesteutvalget har avsagt sin dom, blir saken antakelig en ren formalitet i kommunestyret.