AGDER: Kvinnen ble sykmeldt fra jobb i nærmere tre uker etter hendelsen. Hun ble påført blåmerker, nakkestivhet og smerter i påkjørselen. Bilen traff henne i det hun skulle krysse et fotgjengerfelt.

Det kommer fram i rettspapirene at værforholdene var vanskelige og sikten dårlig på strekningen hvor presten kjørte. Retten mener dermed at han burde utvist stor varsomhet.

Den eldre presten vedtok boten på 7000 kroner, men motsatte seg å miste førerkortet i seks måneder. Ettersom saken ble behandlet som en tilståelsesdom, var det kun tap av førerrett som ble behandlet av retten.

Presten mente at tap av førerkort ville hindre ham i å gjøre sine religiøse plikter, noe retten hadde forståelse for. Dette synet ble også støttet av prestens overordnede, som sendte brev til politiet.

Likevel mener retten at disse problemene ikke kan regnes som mer komplisert enn normalt. I tillegg legger retten til grunn hensynet til likebehandling og allmenne hensyn. Presten ble derfor fradømt førerkortet i seks måneder.