MANDAL: Ulykken skjedde på Rødbergsletta i Lindesnes da hun frontkolliderte med en møtende bil. Hun fikk betydelige skader i rygg og nakke og ble i etterkant 20 prosent invalid som følge av ulykken.

Forsikringsselskapet Vesta mente det fikk holde med 570.000 kroner i erstatning, men hun var ikke enig og gikk til rettssak. Hun mente at skadene var slik at hun ikke lenger kunne jobbe og ville ha dekket tapt arbeidsfortjeneste for fremtiden.

Det er Kristiansand tingrett enig i. Før ulykken var kvinnen i fullt arbeid, men ulykken satte en stopper for det. Skolegang har heller ikke latt seg gjøre tross iherdige forsøk fra hennes side.

Retten mener det ikke er sannsynlig at hun vil komme seg i arbeid i overskuelig fremtid og at hun derfor skal ha erstattet tapt arbeidsfortjeneste. Regnestykket retten da kom frem til var en erstatning på vel 2,2 millioner kroner.

Hun hadde også krevd erstatning for at hennes evne til å gjøre husarbeid er dramatisk redusert og at hun må ha hushjelp, men det ville ikke retten gå med på.