KRISTIANSAND: — De fire tyskerne hadde fått motorstopp ved Oksøy fyr og ringte politiet for assistanse. Forbindelsen på telefonen var dårlig og de snakket bare tysk, så det ble satt i gang en redningsaksjon, forteller Sølve Hovden ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til fvn.no.

Både et Sea King redningshelikopter og redningsskøyta Kaptein Nygård fra Kristiansand deltok i aksjonen, og det var sistnevnte som til slutt oppsporet de fire tyskerne hjemme på hytta på Lindebø. Alle var i god behold etter å ha fått slepehjelp fra fyrvokteren på Oksøy.

Redningsskøta sporet opp en båt i Skålevik på Flekkerøy klokken 16.00 fredag, som viste seg å være de fire tyskerne som var kommet i land.

Redningsaksjonen ble da avsluttet.

Språkproblemer

— Vi fikk inn en telefon fra en tysker som tydeligvis har behov for politi. Det er usikkert om han er på land eller i havsnød. Vi ba han om å snakke engelsk, men han kunne bare tysk og etter kort tid ble samtalen brutt, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen i Agder politidistrikt.

Tyskeren ringte politiet klokken 12:54 fredag ettermiddag. I løpet av samtalen skal både Flekkerøy og en radiomast ha blitt nevnt.

Etter dette fikk ikke politiet flere telefoner fra vedkommende, og valgte å sette i gang en redningsaksjon for ikke å ta noen sjanser.

90 prosent av samtalene politiet får inn er sporbare. Men ikke denne oppringingen. Det kan skyldes at samtalen kommer fra en tysk mobil.