LILLESAND: — Voldsofferet ligger i respirator. Tilstanden er fortsatt uavklart. Vi vet ikke noe om utfallet, sier politiadvokat Nils Anders Grønås.

Den 48 år gamle mannen fra Birkeland ble slått i bakken av en 19-åring fra Lillesand. Voldsepisoden skjedde utenfor Strandgaten 4, ved 06-tiden lørdag for en drøy uke siden.

Pågrepet

Noen timer senere, lørdag ettermiddag, ble 19-åringen pågrepet på sin bopel. I avhør hos politiet i Lillesand tilsto han å ha slått ned birkenesingen. Han ble han senere løslatt.

— Siktelsen lyder på legemsbeskadigelse. Utfallet av voldsepisoden er fortsatt uviss, sier Grønås til Fædrelandsvennen.

Ifølge politiadvokaten skal den siktede og voldsofferet ha sittet på en benk i sentrum sammen med en tredjeperson.

Diskuterte

— De diskuterte seg imellom. Til slutt reiste 48-åringen seg og forlot benken. Kort tid senere gikk 19-åringen etter ham. Så kom det fatale slaget, forteller Grønås.

48-åringen ble slått rett i bakken. Han falt med hodet i asfalten. Politiet er usikre på om mannens alvorlige hodeskade skyldes slaget fra 19-åringen eller fallet mot asfalten.

Etter det som er fremkommet i avhør er det lite som tyder på at siktede og offeret kjente hverandre. Politiet vil ikke ut med motivet for voldsutøvelsen.

— Nei, det får komme fram i retten. Men det kan se ut som bagatellmessige ting har utløst volden, sier Grønås.

Politiet har avhørt flere vitner til voldsepisoden. Det har ikke vært mulig å avhøre den 48 år gamle mannen fra Birkeland. Han har ligget i koma siden overfallet.