KRISTIANSAND: Den første trusselen ble fremsatt om kvelden mandag 11. juni i år. 23-åringen rettet da en pepperspray og en kniv mot en kvinne, samtidig som han uttalte noe sånt som "Du må faen ikke tro jeg er redd for å bruke den".

Dagen etter tok han igjen med seg peppersprayen og kniven, holdt det mot en mann, samtidig som han truet med omtrent det samme som han gjorde dagen før.

Hoppet ut i fart Venndølen er også dømt for en annen episode som skjedde tirsdag: Mannen satt da i en bil med en kvinne. Etter å ha snakket med henne om at hun hadde fått ny kjæreste, satt han bilen i revers og rygget med bildøren åpen ned en innkjørsel. Kvinnen måtte hoppe ut fra bilen i fart, og fikk skader i fallet.

Torsdag samme uke sa han til en mann at hvis ingen hjalp ham, kunne han tenke seg å kjøpe en pistol og drepe en kvinne og en annen mann. Mannen som ble fortalt trusselen, ga beskjed om den til personene det gjaldt samme dag.

En annen dag truet han samme kvinne som torsdag med at han skulle drepe henne, en annen mann og seg selv.

Alvorlig frykt Alle truslene, som ble fremsatt i Kristiansand, går på overtredelser av straffelovens paragraf 227. Der heter det at man i ord eller handling har truet med en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn seks måneders fengsel, under slike omstendigheter at trusselen har vært skikket til å fremkalle alvorlig frykt.

I tillegg til truslene, er mannen dømt for ha brutt seg inn i en forretning i Vennesla om morgenen 9. juni i år.

Mannen tilstod alt i Kristiansand tingrett. Retten mente at etter omstendigheten kunne 60 timers samfunnsstraff være passende. Dersom mannen ikke hadde tilstått, hadde han fått 15 timer ekstra. I tillegg må mannen betale 9.063 kroner i erstatning til forretningen han brøt seg inn i.

23-åringen er tidligere straffedømt syv ganger.