KRISTIANSAND: TV 2 meldte søndag kveld at en gruppe såkalte casuals, fotballsupportere som er mer interessert i å slåss enn å se fotball, havnet i nevekamp ved Vågsbygd videregående skole i Kristiansand i forkant av eliteseriekampen mellom Start og Brann.

Det var om lag 60 ungdommer som møttes til en avtalt slåsskamp.

— Det varte i fire, fem minutter. Det sluttet da det ene partiet hadde flere folk liggende på bakken, forteller TV 2-reporteren som overvar det brutale slagsmålet til TV2 Nettavisen.

Agder politidistrikt skal ikke ha kjent til slåssingen, som skjedde på andre siden av byen i forhold til Sør Arena.

— Vi har ikke hatt andre henvendelser om dette enn de vi har fått fra media. Ingen som kan ha sett eller hørt noe i forkant eller etterkant har kontaktet oss, sier operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Politiet har undersøkt området slåssingen fant sted, uten å finne noen av de deltakerne.

— Vi kjørte ut for å sjekke, men det var ingen der da vi kom. Vi vil nå gå gjennom videosnutter, sier Bakken, som opplyser at politiet hadde fått tips om at casuals var på vei til kampen.

— Vi har ekstra sikkerhetstiltak på og rundt Sør Arena, samt i sentrum. Jeg føler vi har god kontroll så langt, sier han.

Både Brann og Start sliter med casuals. I Bergen har politiet laget en liste over nær 50 personer som er tilknyttet et voldelig fotballmiljø, ifølge Bergens Tidende. Flere av dem skal tidligere være dømt for vold.