KRISTIANSAND TINGHUSET

— Jeg mener 31-åringen har fått en gjenytelse fra politiet for at han anmeldte vold mot personer knyttet til Bandidos. Det er sterkt kritikkverdig, sier advokat Knut Henning Larsen.

31-åringen er offeret i straffesaken som pågår mot de fire mennene knyttet til Bandidos-miljøet.

Larsen mener 31-åringen slapp billig fra politiet da han ikke ble siktet for et åpenbart heleri.

AVVISER.

Politibetjent Tor Atle Pedersen, som har jobbet mot Bandidos-miljøet, sa dette i retten:

— Slik jobber ikke politiet, i alle fall ikke jeg, sa Pedersen.

Om årsaken til henleggelsen av helerisaken, sa aktor Per Moseid at det skjedde fordi politiet ikke klarte å spore tyvegodset.

— Påstandene fra advokaten om gjenytelser er hinsides. Gjenytelser kan bare finne sted gjennom straffeutmålingen, ikke ved henleggelse av saker. Denne saken ble henlagt som «intet straffbart forhold bevist», sa Per Moseid.

Advokat Knut Henning Larsen gikk også tett på politibetjent Leif Otto Nesset fra felleskrim da han forklarte seg i retten i går:

— Er det riktig at politiets mål var å eliminere Bandidos som klubb i Kristiansand?

— Politiet ser på Bandidos som en kriminell organisasjon. Vi har snakket om mye angående Bandidos i politiet. Det kan nok ha blitt sagt at det ville være en fordel å få den eliminert, sa Nesset.

Forsvarerne i Bandidos-saken synes det er uforholdsmessig at det har gått over to år fra volden mot 31-åringen 1. mars 2005 og fram til den kom for retten. Saken var ferdig etterforsket sommeren 2005, ifølge forsvarerne.

STORSATSING.

Agder-politiet har hatt Bandidos-miljøet i Kristiansand som høyeste prioritet siden 2004 da ulik grov kriminell aktivitet ble knyttet til medlemmene som holdt til i mc-klubbens lokaler i Kiledalen på Mosby.

Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt har brukt store ressurser på etterforskningen av miljøet.

I den store saken i januar i år i Kristiansand tingrett gikk påtalemyndigheten på et nederlag da de ikke fikk dømt Bandidos-medlemmene for å ha drevet organisert kriminalitet. Men flere enkeltperson er dømt til lengre fengselsstraffer, og en til forvaring. Den dommen er anket.