Foto: Ingunn Lindekleiv

KRISTIANSAND: — Vi fikk melding klokken 11.40 om at en trailer lastet med papirmasse hadde veltet ved Telenorbygget, i nærheten av brannstasjonen, sier operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt.

— Føreren har fått mindre kuttskader i hånden, ellers er det ingen som har blitt skadet, opplyser Austenaa.

Hindrer ikke trafikken Bilen kjørte av E 18 ved Oddernesbrua, og havnet på siden idet den kjørte ut av E 18 like før rundkjøringen ved Telenorbygget.

— Traileren ligger utenfor veien, så den er ikke direkte til hinder for trafikken, sier Austenaa. Trafikken går likevel tidvis seint forbi rundkjøringa inn mot Lund på grunn av bergingsarbeidet.

Man jobbet frem mot rushtid med å få luftputer under kjøretøyet for å få det på rett kjøl.

— Men kompressorkapasiteten var begrenset, så det tok lang tid å fylle opp luftputene, sier bergingsledelsen på stedet til fvn.no.

Svingbar bakaksling Biltilsynet og kriminalteknikere fra politiet jobber nå med å kartlegge hendelsesforløpet.

— Det er snakk om en treakslet semihenger med svingbar aksling. Den fungerer hydraulisk og styres manuelt fra førerhuset, sier kriminaltekniker Lars Gustav Engemyr til fvn.no.

Han understreker at det er for tidlig å si om det er feil bruk av den svingbare akselen som er årsaken til uhellet. Akselsvingen brukes stort sett under parkering for å øke manøvreringsevnen.

— Men det er klart at i en sving som denne kan konsekvensen av feil bruk eller svikt i systemet bli en velt, sier Engemyr.