KRISTIANSAND: En 43 år gammel Søgne-mann går omkring i byen og på Sørlandssenteret iført åletrange jeans.

Oppmerksomheten rundt mannen og de spesielle buksene hans har skutt i været etter at Tarjei Utnes (25) la ut de første bildene på nettstedet facebook.com.

— Jeg jobba på Sørlandssenteret i klesforretning, og ble veldig fascinert av mannen, sier Utnes til fvn.no. Sammen med kameraten Marius Kjeldsrud har han opprettet gruppen "tightsmannen" på facebook for et par måneder siden.

— Så gruppen er en slags fanklubb?

- Helt klart. Det er en "tribute-site" til denne mannen. Jeg er utrolig imponert over gutsen hans, sier Utnes.

— Har du selv fortalt mannen at du opprettet siden?

— Nei, jeg har ikke det. Men jeg har truffet ham en gang, da solgte jeg et belte til ham.

Vant til oppmerksomhet

Fvn.no har snakket med "tightsmannen" , som ikke tar seg nær av verken klengenavnet eller uthengingen.

— Jeg er vant til at folk stanser opp, ser på meg og tar bilder, sier han til fvn.no. Han føler ikke at han henges ut eller sjikaneres på nettstedet.

Han gjør heller ikke noe stort vesen ut av at Utnes har lagt ut et bildegalleri som nå teller 28 bilder, tatt av mange forskjellige fotografer. Mandag kveld passerte antall medlemmer 5000. For to dager siden var antallet drøyt 4000. - Jeg er nok som person både litt freak og innehar en dråpe av fetisjistisk ekshibisjonisme, sier 43-åringen til fvn.no med et smil.

Nå diskuteres bildene og mannen heftig på facebook-gruppen, og daglig legges det omkring 100 nye medlemmer til. Eller fans, om du vil.

Tatt av

— Det har tatt voldsomt av, sier 43-åringen. Han ler litt av hele oppstusset, og selv følger han debattene ivrig.

Klesstilen har han valgt bevisst, og mistrives ikke med oppmerksomheten, så lenge det ikke blir ufint. Han ble ikke så overrasket da han fikk høre om nettsiden, men det har ikke vært noe motiv for han å få denne typen blest. Han humrer litt av at folk bryr seg sånn.

— Jeg har vært sånn lenge, en freaker, helt fra da jeg var ganske ung. Nå bryr jeg meg ikke så hardt om hva folk synes. Etter hvert som man blir eldre, gjør man kanskje ting som man ikke hadde turt da man var 20-25. 43-åringen har ingen planer om verken å saksøke Utnes eller de andre som har tatt bilde av ham.

— Dette er mitt valg. Det gir jo et kick også. Dessuten har jeg en følelse av at flere synes det er litt kult og.

- Trendsetter Han forteller om en innehaver av en ledende moteforretning i Oslo som lot seg imponere av vågemotet.

— Hun mente at jeg egentlig var en trendsetter. "Du bryter så mange barrierer," sa hun til meg. Og jeg har tenkt litt i de retninger selv, for jenter er det meste tillatt av klesstil, men for gutter, der stopper det litt.

— Du er ikke akkurat redd for å skille deg ut?

— Nei, hehe. Tenk så gørrkjedelig verden hadde vært dersom alle var like grå og kjedelige.

Men 43-åringen, som er høyt utdannet, har familie og en " streit" jobb å gå til, presiserer at det ikke er snakk om en livsstil. Bare et valg av klær.

— Jeg tar han litt ut, ler han.

Vil fjerne

— Dersom 43-åringen skulle ønske at jeg fjerner gruppen, vil jeg etterkomme det ønsket, sier opphavsmannen til tribute-gruppen, Tarjei Utnes.

Han synes imidlertid det ville vært spennende å snakke med ham for å høre hans egne reaksjoner.

— Jeg har full respekt for ham, og synes det er gøy med folk som skaper litt liv.

— Har du aldri hatt moralske kvaler i forhold til at du har lagt ut disse bildene av en annen person, uten å innhente godkjennelse fra ham selv?

— Egentlig ikke, siden han er så bevisst på å kle seg slik. Han ber på en måte om oppmerksomhet. Men nå som det er blitt så mange tusen medlemmer i gruppa, burde vi kanskje ha snakket med ham.

SISTE: "Tightsmannen" er slettet fra Facebook. Les hvorfor.