17. oktober fikk Otto Holdal, som mistet datter, svigersønn og barnebarn i Egersund-ulykken 17. juli, svar fra statsministerens kontor om at Stoltenberg allerede hadde fastlagt planene sine, og ikke kunne delta på folkemøtet på årsdagen etter ulykken der det skal tas opp hvordan Norges veier kan gjøres sikrere. I stedet ville statsministeren sende noen fra den politiske ledelsen i samferdelsdepartementet.

Dette er ikke godt nok, mener Holdal. Derfor har han nå sendt et nytt brev til statsministeren der han foreslår at statsministeren kan finne en dato som passer.

"På folkemøtet 17. juli 2007 på Sørlandet vil vi legge fram konkrete forslag med økonomiske størrelser for å sikre menneskelige tragedier. Det er dette statsministeren ikke vil prioritere og det skuffer oss. Så hvis statsministeren vil foreslå et annet tidspunkt er vi selvfølgelig villig til å endre dato. Vi ser fram til å høre fra dere," heter det mot slutten av brevet som er signert Otto Holdal på vegne av familien.

— Vi synes at det kanskje er litt svakt at han ikke kunne ofret litt tid. Han kunne i det minste åpnet møtet og holdt en innlegg. Derfor har vi sagt at hvis det ikke passer med 17. juli, kan vi flytte dato, sier Otto Holdal til fvn.no mandag kveld.

Anders Bjarne Steinsland, som mistet sønn, svigerdatter og barnebarn i trafikkulykken, er like skuffet som Holdal i nord.

— Jeg er skuffet over at han ikke vil komme, og at han ikke svarer på det andre brevet mitt. Jeg håper han kommer, sier Steinsland, som mener svaret han fikk fra statsministeren etter han sendte det første brevet, var for tynt.

— Det var ullent og tvetydig. Jeg fikk ikke svar på det jeg spurte om. Statsministeren skrøt av at de hadde satt av penger til 27 kilometer med midtdeler på veiene i 2005 - på landsbasis. Det tilsvarer jo strekningen fra Kristiansand til Øvrebø. Så det er horribelt, sier Steinsland fra Vennesla.

Han tror statsministeren blir flau når han leser brevet Holdal nettopp har sendt.

— Ja, da blir han nok litt forlegen.