BRINGSJORD/LYNGDAL: Siden det ennå er en en uke til den unge lyngdølen fyller 16 år, var det ikke gitt at han kunne stille opp som skytter under årets elgjakt. Men etter at Bringsjord jaktlag og Jakobsens far søkte Direktoratet for naturforvaltning om dispensasjon, fikk han bli med som opplæringsjeger. Og den sjansen misbrukte han ikke. Lørdag felte han en diger elgokse på ett skudd i Hægeland.

— Det var kjempegøy det. Hadde jeg ikke skutt da, hadde pappa tatt oksen. Det var gøy å se den falle om etter det ene skuddet. Dette var stort, sier en strålende fornøyd Jakobsen til Farsunds Avis.

Det er nok ikke mange som kan skryte på seg å ha felt en stor elgokse på sitt første skudd noensinne, og trolig vil lørdagens flying start på jaktkarrieren gi mersmak hos 15-åringen.

Jakobsens far, Tom satt på post sammen med sønnen og var vitne til det historiske skuddet. Han er mektig imponert over sønnens treffsikkerhet.

— Hele jaktlaget jaget i områdene ved Hægeland, og litt ut på formiddagen lørdag så vi først ei ku med en kalv like ved seg. Noen meter lenger bak kom oksen. Før jeg fikk sukk for meg, skjøt han et perfekt skudd rett i lungen. Den falt så og si på stedet, sier han.

Elghodet skal Stian Jansen Jakobsen selvfølgelig beholde som trofe.

— Jeg skal koke det, og montere kraniet med horn på ei plate som skal henges på veggen. Dette var utrolig stort, sier den stolte unge jegeren til Farsunds Avis.