KRISTIANSAND: I mai 2002 ble kvinnens bil påkjørt bakfra av en buss på Setesdalsveien, og hun ble innlagt på sykehus med smerter i nakke, rygg og mage. Legene kunne imidlertid ikke påvise verken brudd, utglidninger, ødelagte nerver eller andre fysiske skader.

Etter ulykken, der bussjåføren fikk et forelegg for uaktsom kjøring, har kvinnen vært sykemeldt og senere 100 prosent arbeidsufør. Hun har blant annet konstant hodepine, smerter i bryster og konsentrasjonsvansker.

Retten mener at trafikkulykken for over fire år siden bare i mindre grad er årsaken til kvinnens helseplager i ettertid. Det vises blant annet til at kvinnen også før ulykken hadde en omfattende sykehistorie som resulterte i en rekke kortere og lengre sykemeldingsperioder.

På vegne av kvinnen la advokat Erik Eriksen ned påstand om at saksøkte skulle betale inntil to millioner kroner i erstatning, men forsikringsselskapet ble altså frikjent.

Fordi saken var komplisert må partene dekke sine egne saksomkostninger, og dele på utgiftene til de rettsoppnevnte sakkyndige som til sammen utgjør drøye 40.000 kroner.