VENNESLA: Politioverbetjent Arne Sundvoll ved Vennesla og Iveland lensmannskontor ønsker ikke å kommenterer enkeltheter ved saken. Men fvn.no har grunn til å tro at at 37-åringen som ble mishandlet skal ha fortalt at stridens eple var en gjeld på 3000 kroner.

To menn har vært mistenkt i saken. Etterforskningen har avdekket at den ene nesten er sjekket ut, mens den andre nettopp er sluppet ut fra nesten fem ukers varetekt i fullstendig isolasjon. Han er en mann i 30-årene som har erklært seg helt uskyldig. Politiet har opprettholdt siktelsen som lyder på frihetsberøvelse og legemsbeskadigelse.

— Vi etterforsker nå for å finne en tredje mistenkt, sier Sundvoll.

Han venter også på svar av DNA-analyser og fingeravtrykk som politiet har skaffet seg.

— Han var svært godt bundet. Mannen i 30-årene opplevde nok at han kjempet for livet, før han til slutt kom seg løs og fikk kontaktet folk, sa politioverbetjent Arne Sundvoll ved Iveland og Vennesla lensmannskontor til Fædrelandsvennen 25.august.

Mannen var ute og syklet sent om kvelden mandag 22. august sentralt i Vennesla. Han ble plukket opp av to personer i en bil ved Hunsfoss og tvunget med inn på heia på Høversland vest for Hægeland.

— Der ble han banket opp, før han ble bundet og etterlatt alene i løa. Det var så langt unna folk at ingen har hørt ham. Dette kunne gått helt galt, sier Sundvoll.

Venndølen var påført knusningsskader både i armer og bein. Likevel klarte han etter tre døgn å komme seg løs til slutt. Smertene og desperasjonen må ha vært enorme for mannen.

Forkommen

Om kvelden, torsdag 25. august, klarte venndølen omsider å komme seg løs fra kjettingene og wiren han var bundet med. Han tok seg nedover via en traktorvei til nærmeste hus. I forkommen tilstand fikk han redegjort for situasjonen, og politiet ble kontaktet. Mannen ble hentet i ambulanse og brakt til sykehus.Politiet opplyser at partene i saken er kjenninger av politiet fra før. Offeret har opplyst at dette var oppgjør for gjeld.

— Men han vil ikke si hvem han skylder penger, sa Sundvoll til Fædrelandsvennen den gangen.