VENNESLA — Det var overraskende. Jeg hadde trodd at hvis man gjorde en god jobb, så ble man gjenvalgt, sier Line Vennesland.Fredag kveld ble det kampvotering mellom henne og Syvert Brulid under partiets nominasjonsmøte. Det endte med at Brulid vant knepent fremfor Vennesland som var innstilt på første plass.- Driver man med politikk så må man tåle slike overraskelser. Takler du ikke slike ting, har du ingen ting i politikken å gjøre, sier Line Vennesland.Hun valgte å ikke bli med i kampen om de andre plassene på Frps liste. Ikke SKUFFET.

Det blir dermed store utskiftninger i Vennesla Frp. Ingen av dem som ble valgt inn i kommunestyret ved forrige valg er med på Frps nye liste.Syvert Brulid blir nå partiets listetopp og ordførerkandidat. Han er i dag leder i Fremskrittspartiet i Vennesla og er varamann til kommunestyret.- Vi ønsket begge to å være i spissen. Jeg mener at jeg i kraft av den erfaring jeg har kan gjøre en god jobb, sier Brulid.Brulid, som opprinnelig er fra Kvinesdal, har også lang fartstid bak seg i politikken. Han har blant annet vært med i SV på 70-tallet, der han også satt i sentralstyret. Senere var han med å starte Frp i Kvinesdal.Line Vennesland kommer fremdeles til å være engasjert i Fremskrittspartiet, selv om hun ikke stiller til kommunevalget. Hun vil også fortsette i fylkespolitikken hvis hun igjen blir valgt inn på fylkestinget.- Hadde jeg drevet politikk fordi jeg var opptatt av makt og posisjoner, så kunne jeg ha gitt meg nå. Men jeg vil ikke slutte å arbeide på grunn av dette. Da hadde jeg bekreftet at det var makt og posisjoner jeg var opptatt av. Jeg vil fremdeles jobbe for mannen i gata, sier hun- Er du skuffet?- Jeg kan egentlig ikke tillate meg å være det. Er du med i politikken, er dette slike ting du må lære deg å leve med. ERFAREN.

Vennesla Frp har tradisjon for kvinner på toppen. Marie Mikkelsen startet partiet og senere kom altså Line Vennesland inn.- Det er mulig det var på tide at partiet fikk en mann på toppen, sier Vennesland.Hun utelukker ikke at hun en gang kommer tilbake til lokalpolitikken. Men inntil da vil hun prøve så godt hun kan å holde seg borte.- Det kan bli vanskelig å ikke bli en sjuende far i huset. Jeg har veldig lett for å bli engasjert, sier Vennesland. Vennesland får nå mer tid til andre aktiviteter. Blant annet på juss-studiene som hun er i gang med.- Det går veldig mye tid og krefter med til politikken. Nå kan jeg bruke kreftene på andre ting. Jeg har jo brukt halve livet mitt på politikk, sier hun.Tekst: Kjetil Reitekjetil.reite@fvn.no - 38 11 36 63