KRISTIANSAND: Stridens kjerne i denne sivile rettssaken i Kristiansand tingrett var betaling for flyttelasset hennes i en container som ble sendt fra Florida.

Kristiansand tingrett slår fast at kvinnen ikke kan lastes for at den parten hun inngikk avtale med om frakt av varene i USA, ikke gjør opp for seg i kjeden av aktører som til slutt bringer varene hjem til hennes nye popel i Kristiansand.

Kvinnen hevder at hun betalte for flyttelasset til den amerikanske operatøren Globe Movers Inc. Dette firmaet opplyser også at de har fått betaling via sjekk på e-post, men har ikke løst den ut. Kvinnen hevder pengene er trukket og at hun har sitt på det tørre.

Hun fikk utlevert varene sine fra OK Shipping i Kristiansand 25. juni 2002. I papirene i Kristiansand stod at hun skulle betale kroner null.

I ettertid viser det ser at Globe Movers ikke har betalt Hanjin Shipping Co. Ltd for den fysiske frakten av varene oversjøs. Norsk Land og Sjøtransport har på vegne av Hanjin Shipping krevd dette beløpet fra OK Shipping, som har betalt.

I ettertid har OK Shipping krevd Florida-kvinnen for dette beløpet. Men det kravet vant de altså ikke fram med.

I dommen i tingretten vises det til at aktøren Globe Movers er svartelistet på en internettside, og at det foreligger flere klager på dem fra kunder som mener firmaet har forsøkt å lure kundene sine.

svein.versland@fedrelandsvennen.no