SØGNE: Men så var det også Handelens dag, med city-train for barna, mer eller mindre gode tilbud for de voksne, og mye kaos for de eldre.— Jeg har ikke peiling på hvor mye de 32 butikkene i handelsforeningen tar inn, men det er i hvert fall millionomsetning, sier Bjørn Erland, leder i Søgne handelsforening.Dårlige tilbud?

I år var Handelens dag flyttet fra første til andre onsdag i juni, for å vente til folk hadde fått feriepengene på bok - og kanskje bedre vær. Men ikke alle lot seg friste.- Jeg har vært her en time, og har ikke kjøpt noe. Jeg tror ikke det blir noe heller, sier Anne Kleiveland, som mente tilbudene åpenbart var for dårlige.- Men er det ikke sånn hvert år? Jeg er her for ungenes skyld, sier Kleiveland mens hun speider etter city-train - populært blant ungene.- Det er nok det beste tilbudet i dag, skyter Jorunn Dahl inn.Hun har kjøpt en herreshorts med 10 prosents avslag og noe plastbestikk hun skulle hatt til en bursdagsfest uansett uten avslag. Nå gjenstår bare noen matvarer.Motvirker handelslekkasje

— De bør kjøre noen bedre tilbud. Det virker som de selger de samme restene hvert år - at de tar vare på dem til slike dager, sier Jorunn Dahl lettere oppgitt.Bjørn Erland i handelsforeningen så gjerne at flere fristet med bedre tilbud, men mener likevel Handelens dag er et brukbart virkemiddel mot handelslekkasjen til Kristiansand og Sørlandssenteret.- Vi får i hvert fall presentert vareutvalget vårt, så vi kanskje kan hindre folk i å dra til byen neste gang. Man får mer enn de fleste tror i Søgne - det er budskapet, sier Erland.Han antar at bortimot 5000 mennesker var innom Tangvall og Linnegrøvan i går, flest på formiddagen og sen ettermiddag.