Ekteparet Annvor og Svein Meltevik fra Kristiansand var blant de som er interessert i å kjøpe leilighet i Kanalbyen. Ekteparet Annvor og Svein Meltevik fra Kristiansand var blant de som er interessert i å kjøpe leilighet i Kanalbyen. Foto: Steinar Vindsland

Stor interesse for Kanalbyen

Rundt 600 publikummere kom da salgsstart for 126 leiligheter i Kanalbyen ble markert i Multisalen i Kilden mandag kveld.

Havnedirektør Halvard Aglen er veldig stolt over Kanalbyen, som Kristiansand havn eier 50 prosent av. Foto: Steinar Vindsland

— Dette er historisk, sa havnedirektør Halvard Aglen da han innledet under den første forestillingen av tre, med rundt 200 potensielle boligkjøpere til stede i hver av dem. Han var svært stolt over hva dette prosjektet er blitt til, og glad for at dette er det som blir igjen når cruisetrafikken flyttes til Lagmannsholmen og tankanlegget fjernes.

Forestillingene

På forhånd hadde 520 mennesker meldt seg på forestillingene. Blant de interesserte var ekteparet Annvor og Svein Meltevik.

— Vi bor på Kuholmen i Kristiansand, og vi synes Kanalbyen virker nyskapende og artig, forteller de til Fædrelandsvennen.

De er usikre på om de skal kaste seg inn i kjøpskarusellen nå, eller vente til andre deler av Kanalbyen legges ut for salg.

— Men det er jo også litt ekstra gøy å være blant de første, smiler ekteparet.

Forkjøpsrett

Fram til torsdag kan medlemmer av Sørlandets boligbyggelag melde kjøpsinteresse, og få tildelt boliger i henhold til ansiennitet i byggelaget. Fra torsdag legges resten ut for salg til faste priser.

Assisterende direktør i Sørmegleren, Tone Solheilm Grøsle, sier 30 personer har bestilt leilighet i Kanalbyen. Foto: Steinar Vindsland

Mandag kveld hadde allerede 30 byggelagsmedlemmer lagt inn kjøpsønske, ifølge assisterende direktør i Sørmegleren, Tone Solheim Grøsle. Prisene i første byggetrinn spenner fra 1,6 til 13 millioner, mens over halvparten koster under fem millioner. Snittprisen er i underkant av 60.000 kroner per kvadratmeter. Med oppstart på senhøsten og to års byggetid er boligene trolig klare for innflytting til jul i 2018, eller første kvartal 2019. ## 1300 mennesker

På lang sikt blir det rom for 700 boliger til anslagsvis 1300 beboere.

Så fort 40 prosent av leilighetene er solgt, begynner byggearbeidene. Prosjektet eies av Kristiansand Havn (50 prosent), J.B. Ugland Eiendom (40 prosent) fra Grimstad og Vedal Utvikling AS (10 prosent) fra Oslo. De regner med å bygge i 10-12 år framover før hele den nye bydelen står ferdig.