LILLESAND: — Vi håper å få mer enn seks millioner. Stedet har en beliggenhet som tilsier noe annet. Vi håper det vil bli brukt til helseformål.

Det sier Anne-Lise Retterholt, styreleder i Sanitetsforeningen i Aust-Agder, som eier stedet. Utover dette vil hun ikke kommentere salget av prakteiendommen, som ble vedtatt solgt på det åpne markedet på årsmøtet i juni. Hun viser til eiendomsmegleren som skal ta seg av salget. Det er ingen hemmelighet at foreningen håper å få ti millioner kroner for Kalvild.

Eiendomsmegler Geir Forsdal Jørgensen bekrefter at det er kommet kun ett bud på Kalvild, og at det er på seks millioner. Han forteller om stor interesse for stedet, og synes ikke det går tregt med å få solgt eiendommen.

— Jeg viser fram stedet stadig vekk. Husk at det ble lagt ut for salg like før fellesferien. Det er mer omfattende å få overblikk over en slik eiendom enn over et vanlig bolighus, sier Forsdal Jørgensen.

Eiendommen er opprinnelig bygget som direktørbolig med tilhørende portnerbolig og flott hageanlegg. Den ligger vakkert til ved Kaldvellelva, like ved Kaldvellfjorden, bare skilt fra fjorden av nåværende E 18. I 1954 kjøpte Sanitetsforeningen eiendommen til sykehjem for senil demente kvinner. Det har også vært planer om å etablere et rehabiliteringssenter her, men disse planene er ikke lengre aktuelle. Bjørg bøe