KRISTIANSAND: — Steike, nå kommer de! roper Thomas Tangerud.

De unge, nye dyrepasserne fniser og ler smånervøst, mens ekornapene fyker rundt dem på jakt etter melormer som barna har gjemt for dem. Noen modige få har lagt dem i håret, andre i hatten. Apene tar utfordringen på strak hale og endevender hatter og buster til hår. Barna koser seg glugg i hjel, og hviner av skrekkblandet fryd når det plutselig lander en apekatt på hodet deres.

— De er så morsomme! ler Johanne Aurebekk Andersen og prøver å kikke på apen som har satt seg godt til rette på skulderen hennes. For tredje år på rad arrangerer Dyreparken festival, og i år får barn prøve seg som dyrepassere i sju forskjellige avdelinger. Ti av dem valgte å være hos apekattene. Her fikk de hilse på blant annet lemurer og ekornaper, samme rase som Pippis ape, Mr. Nelson. Det angret de nok ikke på.

— Det er kjempegøy, de er så søte, smiler Kamilla Maria Frøstrup.

— Oj, nå ble han sinna! Jeg prøvde å ta en ting, men han slo til hånden min, ler Thomas.

— Er det noen av dere som kunne tenke dere å jobbe med dyr?

Antakeligvis et dumt spørsmål. Barna ler.

— Jaaaaaaaaaaaaaaa, runger svaret.

Dyreparkfestivalen holder på hele uken, og det finnes masse barna kan ta seg til. I tillegg til de sju dyrepasserskolene kan de blant annet besøke kunstverkstedet, film- og lydstudio, animasjonsverksted eller turnskole.

Inne i rådhuset i Skomakergata sitter en gjeng med barn og koser seg til den store medaljen. De har nemlig besøkt godteriverkstedet og lager godteri. Masse godteri.

— Jeg har aldri laget godteri før, det var gøy. Og det smakte godt, gliser Vilde Fosseli (6).

Barna har fått utdelt en klissete sukkerdeig som de kan leke seg med. De tilsetter smak og farge, før de ruller den til ei pølse og klipper den i biter. Så knasker de i vei.

— Mmm... godt, smiler Sine Eftevåg fornøyd før hun forsvinner ut døren for å la mamma smake på godteriet hun har laget.