Lillesand: Husets Dag har etter hvert blitt en tradisjon i Lillesand. For stiftelsen Meta Hansens hus er dette en viktig inntektskilde.

— Vi er veldig godt fornøyd med dagen, og netto sitter vi igjen med 21.000 kroner, kan leder av stiftelsen, Per Erik Lia fortelle. Lia blir betegnet som et unikum for stiftelsen. Huset og hagen fremstår i god stand nettopp takket være hans innsats.

— Jeg bruker mye tid på dette, men jeg trives med det, sier Lia beskjedent.

Loppemarkedet er svært populært, og det var lange køer foran bordene som bugnet av lopper i alle varianter.

— Vi fikk inn 12.000 kroner bare på loppemarkedet, forteller Aagot Lande. Så mye har vi ikke fått inn mens jeg har vært med, sier hun, og leggger til at hun har deltatt i dugnaden i seks-sju år.

Men Husets Dag er ikke bare loppemarked. Kultur er også veldig viktig. Bergstø barnehage var først ute denne formiddagen med trollforestilling, under ledelse av Anne Bjørkvik. Her ble eventyrene om Bukkene Bruse og Espen Askeladd som kappåt med trollet dramatisert foran et fulltallig publikum. Ungene er i alderen tre til seks år, og alle viste stor spilleglede og ikke minst gode sangferdigheter.

Vinden gjorde sitt til at de musikalske innslagene fra Kolevinten, Per Jakob Skaanes og Storegabet måtte foregå innendørs, uten at det la noen demper på stemningen. Det hele ble flettet sammen av dagens konferansier, Paul Flaa.

Kunstauksjonen ble noe amputert fordi man måtte være inne.

— Vi fikk solgt bildene av Ronald Jakobsen, sier Per Erik Lia, som likevel er godt fornøyd med arrangementet.