EVJE/ÅSERAL/BYKLE: — Ja, her har de lagt seg seg i selen. Det var jo spennende dette. Ja, ja, vi får ta det som det er, humrer Ropstad.

Se bildeserie av alle ordfører-karikaturene her:

I går skrev fvn.no om Moisundportalen , som har startet en karikaturstafett med Agders ordførere i fokus. På siden framstilles åseralordfører Jørgen Åsland som en gorilla, kristiansandsordfører Jan Oddvar Skisland som ei geit, bykleordfører Kay Jeiskelid som sau, valleordfører Steinar Kyrvestad som bavian og ordfører i Evje og Hornnes, Bjørn Robstad, framstilles som en bulldog. Neste ordfører ut skal visstnok være Knus Austad, og nettstedet har flere karikaturer på lager.

— Vi får akseptere dette, men jeg synes ikke det skal gå for langt. Det ser ikke ut til at det ligger så mye ondt bak dette, men det går noen grenser. Likevel ser man relativt fort om det er ment i vond retning. Jeg har tidligere sagt at ordførere må tåle mye, men det går for langt dersom man harselerer med famile og venner, sier Ropstad.

Ordfører i Åseral, Jørgen Åsland, synes egentlig bilde av ham traff ganske godt.

— Hvis de mener jeg er en gorilla i politikken, så er jeg vel det, ler Åsland.

For Åsland er det viktigst at folk synes det er morsomt.

— Hvis de har moro av det så gjør det ikke meg noe, sier han, og legger til:

— Jeg vet ikke helt hva slags grense man skal sette for hva en ordfører skal akseptere. Man ser jo fort hvordan det utvikler seg. Jeg setter vel en grenser når det går over til det ondsindige, sier Åsland.

Ordfører Steinar Kyrvestad i Valle kommune, er imponert over arbeidet til karikaturmakerne. Personlig synes han bildet av seg selv var best.

— Til og med kona var nesten fornøyd. En venn av meg fikk seg en god latter og det fortjente han. Jeg har ikke så god greie på bavianer, men er de aktive, så kjenner jeg meg igjen i beskrivelsen, sier Kyrvestad.

Han mener det ville vært mye verre dersom ordførere ikke ble karikert.

— Da ville vi ikke blitt lagt merke til i det hele tatt, sier Kyrvestad. Selv mener han det ikke går noen grense for hva en ordfører må tåle.

— Det kan jeg i alle fall ikke si får grensa er trødd over, og det kan jeg ikke se at den er gjort ennå, sier Kyrvestad.