KRISTIANSAND: — Tilbudet til godt voksne 30-åringer er litt for dårlig i Kristiansand. Det er ikke alltid like gøy å avslutte en rolig fredagskveld på restaurant med å hoppe på et diskotek, ler Ali Bouzari.Det har han tenkt å gjøre noe med. Smørøyet skal være et sted hvor man i fred og fordraglighet kan sitte og snakke utover kvelden og natten. Gjerne etter å ha inntatt et bedre måltid. Restauranten vil fungere som bar etter klokken tolv fredag og lørdag. Da stenger stedet klokken tre om natten. - Byen har masse diskoteker og puber. Rolige steder er det færre av, og vi vil være et supplement til Bakgården Bar, sier Bouzari. Han tror Kristiansand trenger et slikt tilbud. - Kjøkkenet er den viktigste delen av konseptet. Jeg håper folk vil synes vi har et godt kjøkken, sier Bouzari. Han vil ikke spesialisere seg på mat fra et bestemt kjøkken. A la Carte menyen vil bestå av mat fra flere ulike land. Det er foreløpig for tidlig å røpe menyen. Bouzari jobber nemlig med den i disse dager. Lunsjtilbud

Ennå er det en lang vei å gå før den 500 kvadratmeter store restauranten kan åpne for publikum. Foreløpig er det store plankehauger som dominerer rommet i første etasje. Denne uken startet for alvor rivningsarbeidene og alt det innvendige må gjøres fra scratch.- Vi har det veldig travelt nå, men det er gøy også. Jeg er spent på om vi rekker å åpne til 1. juni, men det er målet, sier Ali Bouzari som har brukt alle sparepengene sine og mer til på konseptet. Bouzari har jobbet i utelivsbransjen i snart 20 år. I Kristiansand har han bodd siden 1989. For snart fire år siden åpnet han Herlig Land i Markens. Stedet solgte han ved juletider i fjor. Nå satser han alt på restauranten noen hus bortenfor. Smørøyet holder til i det som tidligere var SR-Banks lokaler. - Vi satser også på et godt lunsjtilbud. Det vil bestå av et godt salattilbud, suppe, varm mat, kaker og desserter. Barnemeny er også viktig, sier Bouzari.I første omgang blir ikke spritflaskene å finne bak baren. Skjenkereglene i Kristiansand er nemlig slik at nye drivere må nøye seg med øl og vin de første ni månedene. Deretter kan man søke om spritbevilling. 220 sitteplasser

Bouzari håper Smørøyet kan bidra til at Torvet fungerer som Fiskebrygga - Jeg regner med at Torvet innen fem år vil ha enda mer aktivitet, sier Bouzari. Restauranten vil totalt få 220 sitteplasser. Hundre av disse er ute på Torvet. De resterende i førsteetasje og i kjelleren. De 20 sitteplassene i kjelleren vil kun leies ut som selskapslokale. Baren og restauranten i første etasje vil bli delt inn i ulike soner, hver med sitt særpreg. - Stilen vil bli litt blandet, men det skal ikke være minimalistisk. Det skal være lunt. Jeg synes det er viktig at folk føler seg hjemme. Vi skal være et sted hvor folk kan koble av. Når de kommer inn her skal de glemme arbeid og hvor de er hen, sier Ali Bouzari spøkefullt.