Flere anklager om misbruk

Publisert: Publisert:
  • Fædrelandsvennens nettredaksjon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Santa Maria (NTB-Reuters-AFP): Forsvarernes strategi er å så tvil om vitnenes troverdighet, sa jurister mandag.Ved å mistenkeliggjøre vitnene, vil forsvarerne forsøke å få juryen til å lure på hva som er motivene bak hvert enkelt vitneprov. Fire nye vitner skulle natt til tirsdag norsk tid forklare seg om Jacksons angivelig misbruk av fem gutter sent på 1980-tallet.

Blant dem som ventes avhørt de nærmeste dagene, er moren til en gutt som i 1994 inngikk forlik med Jackson slik at den 46 år gamle artisten slapp rettssak. I stedet betalte han familien mer enn 20 millioner dollar (142 millioner kroner etter datidens kurs) i erstatning.

Nekter

Den angivelig misbrukte, som den gang var 13 år, er nå en mann på 25, han har nektet å avgi vitneprov i rettssaken mot Jackson og befinner seg et sted utenfor USA. – Han er ikke tilgjengelig, sa en onkel av vedkommende mandag.

– Han ønsker ikke å bli kjent som «Jackson-gutten», han vil ikke bli innblandet i det hele tatt, forklarte onkelen. Han sa at hans nevø skal ha tilbrakt «50 eller 60 netter» sammen med Jackson på popstjernens ranch Neverland i delstaten California og på hoteller i Las Vegas, New York, Paris og Monaco.

– Jeg er ganske sikker på at hans mor vil bli innkalt som vitne, og at hun kommer til å fortelle ting som blir temmelig vonde å høre for Jackson, tilføyde guttens onkel.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters var det ventet at moren, som ifølge mediene ikke har vært på talefot med gutten på mange år, ville stille i vitneboksen allerede mandag eller tirsdag.

Culkin

Forsvarerne har allerede gjort sitt beste for å svekke vitneutsagn fra en tidligere kokk på Neverland og en sikkerhetsvakt. Sikkerhetsvakten har sagt at han så Jackson ha munnsex med en 13-åring – angivelig gutten som ble tildelt millionerstatningen i 1994 – mens kokken sa han så Jackson beføle tre gutter, blant dem «Alene Hjemme»-stjernen Macaulay Culkin.

Philip Lemarque forklarte at Jackson hadde den ene hånden nede i Culkins bukse, da han nærmest snublet over dem rundt klokken tre om morgenen. – Jeg ble så sjokkert at jeg nesten slapp pommes fritene jeg bar på, forklarte han med sterk fransk aksent.

Men Lemarque har ligger i bitter krangel med popstjernen, og tidligere sikkerhetsvakt Ralph Chacon medga etter press fra forsvarerne at han fikk sparken fra Neverland etter å ha stjålet fra Jackson. Han saksøkte popstjernen for usaklig oppsigelse, men tapte saken. ©NTB

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.