"Hele" Søgne var samlet i sentrum for å få med seg underholdningen etter barnetoget. Foto: Nora Møller Didrikson
Elias Gustafsen (10) og Sunniva Aksnes (11) synes det er gøy endelig å få vise seg fram på den store dagen. Foto: Nora Møller Didrikson
Søskenbarna Christian Øydne (10) og Daniel Juan Øydne Bolstad (9) på Nygård skole skal spise masse is og synge høyt i toget. – Vi har øvd masse på å synge på skolen, sier guttene. Foto: Nora Møller Didrikson
Mina Severinsen (8), Kristof Vallestad (9), Lilly Tomine Pettersen (8) og Marina Vallestad (9) gleder seg mest til å spise is og dra på Prestegården på ettermiddagen. – Vi skal spise så mange is vi klarer, forteller de før toget. Foto: Nora Møller Didrikson
Søgne Røde Kors ledet toget med flaggborg. Foto: Nora Møller Didrikson
Skolebarna skapte mye liv i toget. Foto: Nora Møller Didrikson
Med mange barneskoler og ungdomsskoler i kommunen blir toget veldig langt. Foto: Nora Møller Didrikson
Skolebarna skapte mye liv i toget. Foto: Nora Møller Didrikson
Søgne musikkorps spilte også i skoletoget. Foto: Nora Møller Didrikson
Kameratene Erlend Giverhaug (13) og Øystein Heiberg Olsen (13) var kreative og tok med seg egen musikk til skoletoget. De bar på en grammofon gjennom toget. Foto: Nora Møller Didrikson
Det var mange spente førsteklassinger på Langenes skole. Det så ut som at de koste seg i toget. Foto: Nora Møller Didrikson
Julie Granroth holdt årets ungdomsappell. Hun er leder for Søgne barne- og ungdomsråd. Foto: Nora Møller Didrikson
Skolekorpset marsjerte gjennom Høllegada før de spilte på Høllebrygga. Foto: Nora Møller Didrikson
Søgne Skolekorps startet dagen med revelje i Høllen. Foto: Nora Møller Didrikson

SØGNE: Selv om skoletoget i Søgne ikke startet før klokka 11.15, startet 17. mai-feiringen tidlig.

Allerede klokka 07.15 startet Søgne Musikkorps dagen i Høllen. I overkant av 100 mennesker møtte opp for å se korpset marsjere fra Solta, gjennom Høllegada til Høllebrygga.

Se bildeserie i toppen av saken.

Elias Gustafsen (10) og Sunniva Aksnes (11) i Søgne skolekorps har gledet seg lenge til å spille med korpset på den store dagen.

— Det er veldig gøy å spille med korpset, men også litt slitsomt. Det skal bli deilig å slappe av med grilling og is når vi er ferdig med å spille, sier en smilende Aksnes.

Videre spilte Søgne musikkorps og Søgne skolemusikk på Ålo, Ausvigheia, Langenes, Ny-Hellesund, Torvmoen, Vedderheia og igjen i Høllen, før barnetoget begynte.

Spent før start

Klokka 11.15 startet barnetoget fra Lunde med flaggborg og Søgne Musikkorps i spissen. Videre fulgte alle barne- og ungdomsskolene i kommunen.

Før barnetogets start var mange spente barn og ungdommer samlet utenfor Heimklang med finstasen på. Det var tydelig at å gå i toget og spise masse is var det som var mest populært for de fleste på denne dagen.

Førsteklassingen Angelica Berås Hansen (6) gikk skoletoget for første gang i år.

— Jeg gleder meg til å gå i toget og spise masse is. Jeg skal spise hundre is i dag, fortalte hun med et stort smil før toget.

I strålende vær gikk barnetoget opp til Tangvall med så å si hele Søgne samlet langs veien for å få med seg toget. Skolebarna var flinke til å synge 17. mai-sanger, vifte med flaggene og rope hurra.

Fullstappet sentrum

I strålende sol var hele Søgne samlet på Tangvall for å fortsatte feiringen med taler, konserter og underholdning.

Konsertene ble holdt av Søgne skolekorps og Søgne musikkorps, og Søgne bygdekor. Trailklubben og turnforeningen hadde oppvisninger. I tillegg var det et ungdomsinnslag med Ingrid Fanebust på torvet.

Årets ungdomsappell ble holdt av Julie Granroth, leder av Søgne barne- og ungdomsråd. I talen fokuserte hun på flyktningene og det å ta vare på hverandre.

Dagens taler var Inger Langlo, tidligere leder i Søgne Røde kors.

Fortsetter feiringen

Folketoget i Søgne startet klokka 13.45. På ettermiddagen arrangeres det grendearrangementer på barneskolene i kommunen. Her er det salgsboder, og leker og underholdning for hele familien.

Med strålende sol og hele Søgne samlet, kan vi vel si at 17. mai-feiringen i Søgne ble en stor suksess nok en gang.