EVJE: En 18 år gammel mann fra Evje har foreløpig fått førerkortet sitt beslaglagt, etter at han 13. november i år kjørte bil etter å ha drukket en liter svensk folkeøl.

På vei hjem fra Sverige, kjørte 18-åringen på en elg, og kom derfor "noe sent frem til skolen", heter det i rettsboken fra Kristiansand tingrett.

Folkeøl Vel fremme på skolens område gikk han bort til røykehjørnet med en kamerat, der de spratt et par bokser svensk folkeøl.

Etter denne noe uortodokse "utetimen", satte 18-åringen seg i bilen og kjørte ut av skolens parkeringsplass. Her traff han både en lærer og inspektøren ved skolen, som foreslo at han burde sette fra seg bilen.

Deretter kjørte inspektøren bilen med alt folkeølet i tilbake til parkeringsplassen, og sendte 18-åringen i en taxi hjem. Inspektøren skal ha lovt den 18 år gamle skoleeleven at det ikke ville bli noen anmeldelse.

Rektor ringte Hjemme hos seg selv åpnet 18-åringen flere ølbokser sammen med en kamerat, og de drakk også noe sprit, da rektor ved skolen ringte og lurte på hvor det ble av den unge mannen.

Kort tid etter ringte det på døren. Politiet sto på trappa og ønsket 18-åringen med seg ned til utvidet blodprøve, for å fastslå alkoholinnholdet i blodet.

Den 18 år gamle folkeøl-importøren hadde da en promille på 1,36.