KRISTIANSAND:

— Jevnere enn dette blir det ikke, sa leder av Mandal Høyre, Torstein Dyrstad, etter lokallagets nominasjonsmøte i går kveld. 11 stemte for Anne Berit Andersen, mens ti ønsket Peter Gitmark som Høyres førstekandidat ved stortingsvalget neste høst.

Like jevnt ble det i Kvinesdal Høyre, men der ble det en stemmes overvekt i Gitmarks favør.

Dermed fortsetter nominasjonsthrilleren i Vest-Agder Høyre. I dag er Andersen fast representant på Stortinget, mens Gitmark møter som vararepresentant for Ansgar Gabrielsen. Men helseministeren har gitt beskjed om at han ikke ønsker en ny periode på Løvebakken, og dermed kjemper Andersen og Gitmark om å overta den trygge førsteplassen på lista.

Tidligere har Gitmark sikret seg støtte sitt eget partilag i Kristiansand, mens Andersen er foreslått fra sitt eget lokallag i Søgne samt Vennesla. Dermed leder Andersen i antall lokallag, men Kristiansand veier tyngre enn noen av de andre. Derfor ligger Gitmark per i dag et hestehode foran.

Med seier i Mandal kunne Gitmark nesten ha innkassert seieren allerede. Da hadde han vært oppe i 29 av de 58 utsendingene som stemmer på nominasjonsmøtet. Nå står han med 24 stemmer, gitt at utsendingene på nominasjonsmøtet den 28. oktober stemmer i tråd med lokallagenes innstilling.

Når en tredel av lokallagene har avholdt sine nominasjonsmøter, synes det ellers klart at vestfylket ikke har noen samlende kandidat som kan gjøre seg håp om en av de to øverste plassene. Alle kildene Fædrelandsvennen har snakket med, tror kampen om de to øverste plassene vil forbli en tvekamp mellom Anne Berit Andersen og Peter Gitmark. VIDAR UDJUS