Bodø: : Øksa fant han blant redningsutstyret inne i flyet.Politiet bekreftet onsdag ettermiddag at mannen midt i 30-årene som skadet de to pilotene og en passasjer om bord i flyet fra Kato Airline, er fra Algerie.

– Etter det politiet forstår, brukte mannen en type brannøks. Vi kjenner ikke til hvor i flyet øksa lå eller om den var lett tilgjengelig, sier politiadvokat Bjarte Walla i Salten politidistrikt til NTB.

De to pilotene og den ene passasjeren som ble skadd, skal alle ha blitt påført lettere skader, og de ble fraktet til sykehus i Bodø. De øvrige passasjerene fikk tilbud om krisepsykiatri etter dramaet som utspant seg akkurat da flyet startet innflygingen mot Bodø lufthavn.

– Politiet etterforsker dette som en straffesak, og vil undersøke flyet og foreta en rekke avhør. Vi har ingen opplysninger om hva som kan være mulig motiv for denne handlingen, sier Walla.

De to pilotene og passasjeren som ble angrepet om bord i flyet blir behandlet på intensivavdelingen ved Nordlandssykehuset i Bodø.De tre er menn i alderen 30 til 45 år. Alle tre har lette hodeskader. Tilstanden er stabil, men de behandles på intensivavdelingen, opplyser sykehuset i en pressemelding klokka 13.15 onsdag.

I tillegg gir sykehuset tilbud om psykologisk hjelp til de øvrige passasjerene og mannskapet om bord i flyet der angrepet skjedde. NTB