LILLESAND: Det unge gitartalentet har akkurat demonstrert lydanlegget for Fædrelandsvennen, og gliser fornøyd.

— I går rista bassen så mye at gitaren på kommoden ramlet ned, forteller Jim.

Han gleder seg til å entre scenen når en rekke lokale talenter holder konsert i Rotunden i morgen kveld.

— Det er alltid gøy å opptre, men jeg er litt nervøs, sier trettenåringen.

Han skal fremføre en medley som inneholder låter fra AC/DC, Lenny Kravitz og Jimi Hendrix. Sistnevnte er en hans store gitarhelter, derav kallenavnet «Jimi».

— Min største drøm er å bli gitarist i USA, slik som onkel. Han spilte nettopp med Ricky Martin, forteller Jim.

Selv kjøpte han sin første elektriske gitar som niåring, og det har allerede blitt en rekke opptredener. Jim har blant annet spilt under Lillesands´Daene, på Ungdommens kulturmønstring og ved kommunale arrangementer.

I morgen kan du se ham og en rekke andre talenter fra Lillesand.

Imponerende program

Petter Skippervold, oppvokst med tensing og farens musikkstudio, dukker opp med «Post Scriptum». Asbjørn Rib, alias Ornand Altenburg, står på spilleplanen, det samme gjør Ståle Tørring. I sommer gjorde han inntrykk som Emmas bror i spillet om barnevandringene i Fjæreheia.

Peitá er en frittstående dansegruppe med utspring fra menighetene. Og fra «Highlights», høstens stormønstring i Birkenes, får vi «All that jazz» med Hanna Linn. I tillegg dukker Rasmus Schanke opp.

Noe for alle

— Det har vært forsøkt å få til konserter som denne tidligere, der vi presenterer de unge. Men det er vanskelig å få alt til å klaffe. Og enda skulle vi hatt flere med. Så vi får kalle dette «Unge, dyktige lillesandere ved noen av dem», smiler Tim Harry Blomberg i Musikkens Venner.

— Programmet skulle inneholde noe for alle generasjoner, for alle som har lyst til å være med på en mønstring av unge musikere, sier han.