Se video fra TV Sør om saken

KRISTIANSAND/TINGRETTEN: — Jeg ble tatt som gissel. Jeg var der mot min vilje, og var redd hele tiden. Det var rene mafiatilstander, sa den tidligere ansatte,Lars Josef Kelly; til Fædrelandsvennen i oktober i 2005. Mannen fortalte da om den skremmende episoden sommeren 2005 der han og partneren hans ble holdt mot sin vilje i den erotiske butikken Erotic Land i Dronningens gate i nærmere seks timer.

Rettsaken startet i dag, og foreløpig har bare to av de tiltalte avgitt forklaring. Ingen av dem erkjenner straffskyld.

Truet med elektrosjokvåpen

Tiltalen går på at to menn skal ha blitt tatt som gissel fra en bopæl på Sødal terrasse, og tatt med til sexbutikken Erotic Land. Der skal de to ha blitt truet med elektrosjokkvåpen og kniv til å være i butikken til de hadde fikset internettsiden til butikken. Denne skal ha vært ødelagt.

En av de fornærmede har tidligere uttalt til fvn.no at han ble tatt som gissel.

— Jeg var der mot min vilje, og var redd hele tiden. Det var rene mafiatilstander, sa den tidligere ansatte til Fædrelandsvennen i oktober i fjor.

Fri etter seks timer

Han og hans mannlige kjæreste skal ha blitt truet til å være i butikken i seks timer. Da fikk de slippe fri etter å ha vært holdt i butikken i seks timer.

De tre mennene som er tiltalt i saken, er 44, 28 og 22 år gamle. 44-åringen kommer fra Kristiansand, mens de to andre kommer fra Grimstad.

I tillegg til å være tiltalt for å ha holdt de to mennene som gisler, er en av mennene også tiltalt for å ha ran. Han skal ha truet til seg to ringer, en klokke og en bærbar PC fra den tidligere ansatte. Hvis han ikke samarbeidet, ville han få klippet av fingrene ifølge tiltalen. 22-åringen erkjente ikke straffskyld på dette punktet.