For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. KRISTIANSAND: — Jeg tror ikke jeg får skutt en slik hjort igjen. Nå skal den utstoppes og henges i stua, sier Belland.

Under jakta onsdag morgen gikk jegerens store drøm i oppfyllelse. En 18-taggers hannhjort løp av sted bare noen få meter unna ham i Herad i Farsund, og Belland måtte selv løpe etter for å få den på skuddhold.

– Den forsvant for meg et øyeblikk, så jeg måtte løpe over en haug for å få skutt den. Det føltes godt da den falt.

Til utstopperen

Først da han kom nærmere så han at hjorten hadde 18 tagger.

– Jeg tippet det var 12-taggers, eller kanskje 14 hvis jeg var heldig. Det var veldig stort for meg da jeg så at den hadde 18, sier han.

I går tok han med seg det store dyret til taksidermist Odd Tellefsen i Sørlandsparken. Og den erfarne utstopperen sparte ikke på lovordene da kapitalhjorten havnet på operasjonsbordet hans.

— Jeg tror dette geviret holder til gull. Hjorten er den største vi har fått inn fra Sørlandet. Vi har tidligere fått inn en stor hjort fra Vestlandet, men jeg tror ikke den hadde 18 tagger, sier Tellefsen, som umiddelbart startet arbeidet med å få hjortehodet klart til Bellands vegg i Farsund.

— Det er alltid gøy å få sånne dyr inn. Det viser at hjortestammen på Sørlandet er på vei opp, sier han.

Sjeldent bytte

Viltforvalter hos Fylkesmannen i Vest-Agder, Tor Punsvik, har aldri hørt om et liknende jaktutbytte på Sørlandet.

— Men det er ikke rart at det finnes så store hjorter hos oss. Beitet er godt, og da kan en sånn gutt gå rundt lenge, sier han.

18-taggeren skal nå bedømmes av gevirdommere. Vekt, stengenes lengde og farge er noen av kriteriene som skal vurderes. Og fagfolkene har stor tro på hjorten fra Herad. Uten å ha sett dyret tror Tom Udø, utmarkskonsulent i Statskog, at Bellands jaktoffer kan være god for gull.

— Er den like grov som de 18 taggene skulle tilsi, så er det jo en kjempehjort. Det vil ikke være rart om den får gull, sier Udø.