– Vi har bortvist mellom 15 og 20 personer fra Hovden sentrum. Tre av disse vil bli anmeldt for å ikke ha overholdt pålegget, sier politiets innsatsleder i Setesdal Kai Henning Myklebust til NTB.

Han forteller at påsken har vært travel, og at politiet har merket en økning i utelivet.

– Det har vært over snittet hektisk. Vi har hatt tilløp til noen voldsepisoder, men et godt samarbeid, blant annet med dyktige vektere har ført til at alt har gått fint, sier Myklebust.

Bråk ved utesteder

Operasjonsleder Tom Einar Gausdal opplyser til Fædrelandsvennen at det er loggført rundt 15 bortvisninger på Hovden i perioden fra lørdag kveld til søndag morgen.

– Det dreier seg blant annet om bråk inne på utesteder og utenfor. Det er ulikt grunnlag for bortvisningene. Det er folk som ikke har sluppet inn på et utested eller blitt kastet ut, og som ikke har godtatt dette, sier Gausdal søndag morgen.

Det er ikke meldt om alvorlige hendelser. Ingen ble innbrakt eller pågrepet.

– Det kan se ut som en vil bli anmeldt for forulemping av politiet, etter å ha vært verbal ufin, sier Gausdal.

Slagsmål i Trysil

Det er ikke bare på Sørlandet at noen fikk påskeidyllen ødelagt.

Allerede i 17-tiden lørdag ettermiddag ble en gutt i tenårene bortvist fra et utested i bunnen av bakken i Trysil. Senere samme kveld ble en mann i 40-årene bortvist etter en mindre voldshendelse, før det like før klokken 22 ble meldt om et slagsmål med mellom fem og seks involverte.

Det er ikke kjent om alle hendelsene i Trysil skjedde på samme sted.

Overfall på Voss

Også på Voss har det vært en voldshendelse i løpet av natten. Klokken 1.24 kom en politipatrulje over flere personer som var blitt utsatt for vold. En av disse blødde fra sår i ansiktet, skriver Vest politidistrikt på X, tidligere Twitter.

– Det er ingen som er alvorlig skadd, sier operasjonsleder Tore-André Brakstad til NTB.

Personene hevdet at var blitt overfalt av fire til fem personer. Politiet har ikke kontroll på gjerningspersonene.