LINDESNES: – Siden søndag har hele Sørlandet, ja hele Norge, holdt pusten under leteaksjonen etter Torjus her i Vigeland, sier politistasjonssjef i Mandal, Bernt Mushom, under pressekonferansen.

Han kaller leteaksjonen etter sjuåringen den største i distriktet på mange år.

Mushom sier det er en sak som har gjort stort inntrykk på alle som har vært involvert.

– Når barn er involvert gjør det ekstra inntrykk på alle. Dette er en sak som har gjort stort inntrykk på oss. Dessverre endte dette med det verst tenkelige utfallet, og mest av alt går våre tanker i dag til de pårørende, sier Mushom.

Politistasjonssjef i Mandal, Bernt Mushom, under pressekonferansen. Foto: JARLE R. MARTINSEN

Utvidet søkeområde

Torjus Seland fra Lyngdal ble funnet omkommet av politiets hundepatrulje klokka 16 tirsdag ettermiddag, etter en omfattende leteaksjon som varte i over to døgn.

Han ble funnet i det utvidede søksområdet sørøst for Døblevatnet i Lindesnes, om lag tre kilometer nordøst for stedet der gutten sist ble sett søndag ettermiddag.

– Det var opp mot 1500 deltakere i leteaksjonen, med bistand fra hele landet. Det er ingen tvil om at her har veldig mange gjort alt de har kunnet for å finne Torjus som hadde gått seg bort, sier Mushom.

Mushom sier til Fædrelandsvennen at han per nå ikke vil gå inn på detaljer om funnstedet. Sjuåringen vil mest sannsynlig bli obdusert torsdag, ifølge stasjonssjefen.

– Det er ingenting som tyder på at Torjus har vært utsatt for en straffbar handling. Politiet har ennå ikke mottatt foreløpig obduksjonsrapport, og kan derfor ikke si noe om dødsårsak ennå, sier han.

Kommunen i sorg

Mushom viderebrakte en takk fra sjuåringens familie.

– På vegne av familien vil jeg rette en stor takk til alle som har bidratt på ulikt vis. Familien setter stor pris på det, og vil si tusen, tusen takk midt oppi alt som er vanskelig, sier Mushom.

Ordfører i Lyngdal, Unni Nilsen Husøy (FrP) sier hun i dag representerer en kommune i sorg.

– Det er en sorg som berører alle. Som kommune har vi satt fokus på - helt siden mandag - å ivareta de pårørende, sier Husøy.

Ordfører i Lyngdal, Unni Nilsen Husøy (FrP) sier at sorgen berører alle i kommunen. Foto: JARLE R. MARTINSEN

Hun sier kommunen de siste dagene har jobbet mye med å tilrettelegge for skolen.

– Det har stått en tom pult i to dager - dette er den tredje dagen pulten står tom - vi ønsker å ivareta alle elevene. Det har vært minnestund på skolen i dag, i hvert enkelt klasserom, sier ordføreren.

I likhet med tirsdag kveld vil kirka holdes åpent onsdag kveld for alle som ønsker å møte opp mellom klokka 17 og 21, opplyser Husøy.

– Enormt oppbud

Ordfører i Lindesnes, Alf Erik Andersen (FrP) rettet under pressekonferansen en stor takk til alle de frivillige og organisasjonene som bidro under den flere dager lange leteaksjonen.

– Det har vært et helt enormt oppbud av mennesker som har bidratt i det som er et ekstremt krevende terreng siden søndag, sier Andersen.

Det var i dette området, sørøst for Døblevatnet, at Torjus Seland (7) ble funnet død tirsdag ettermiddag. Foto: JARLE R. MARTINSEN