Heller ikke for skoleåret 2001/2002 klarer Aust— og Vest-Agder fylkeskommune å lage en felles skolekatalog for de videregående skolene. Det skjer til tross for at fylkesordførerne Oddvar Skaiaa og Thore Westermoen så sent som i september lovet felles katalog og felles søknadsskjema._ Det blir to kataloger, en for hvert fylke, for neste skoleår. Men de blir identiske i oppbygning slik at det skal være lett å finne fram, sier fylkesordfører Oddvar Skaiaa i Aust-Agder.

_ I grunnen er det en katalog, den har bare to bind, sier Skaiaa.

_ Men du var jo med å love felles katalog?

_ Ja, jeg er klar over det. Men administrasjonen mener det er mer praktisk med to kataloger som er likt bygd opp. Vi har bøyd oss for argumentet om at en felles katalog vil bli for stor og tung, det er mer praktisk og dele den felles skolekatalogen opp i bind I og II, forklarer Oddvar Skaiaa.

_ Betyr det at alle elevene får begge bind?

_ Nei, slik blir det ikke. Men det må jo være en forutsetning at elevene i midtsonen skal få begge katalogene. De er bygd opp slik at de skal være lette å finne fram i, sier fylkesordføreren.

_ Noen skoletilbud finnes bare i ett av fylkene?

_ Ja, jeg forutsetter at skoletilbud som bare finnes i det ene fylket blir annonsert i begge katalogdelene. I det minste må det være henvisning til at tilbudet er omtalt i den andre katalogdelen, understreker Oddvar Skaiaa.De senere år har det vært mye støy rundt inntaket til de videregående skolene. Elever fra Aust-Agder kommunene som grenser til Vest-Agder har fått tilbud om skoleplass i Grimstad, Arendal og Froland, tilbud som enten betyr hybeltilværelse eller ørkesløse bussreiser for å komme på skolen. Slike forhold blir uforståelige når Vest-Agder har ledige skoleplasser i Vennesla og Kristiansand bare korte bussreiser unna elevene hjemsteder.Både Oddvar Skaiaa i Aust-Agder og Thore Westermoen i Vest-Agder engasjerte seg sterkt i saken. De lovet å bedre forholdene, målet var et felles inntak til de videregående skolene. Begynnelsen skulle være felles skolekatalog og søknadsskjema fra kommende skoleår.Skaiaa lover at alt skal gjøres for å hindre problemer for elevene som bor i grenseområdene Høvåg, Birkenes og Iveland.Ordfører Ole Magne Omdal i Iveland er svært skuffet over at det blir to kataloger. Han minner om at fylkesordførerne lover en felles katalog og at det var første skritt på veien mot felles inntak for Aust- og Vest-Agder._ Et minimumskrav må være at elever fra grenseområdene får begge katalogene og fritt kan søke i begge fylker, sier Ole Magne Omdal.